Dag i Monte Viñas avslutas på Madubar i Estepona

Det var måndag och dagen efter årets stora fiesta i Manilva. Vi var själva lite slöa, och tvivlade på om något skulle ha öppet i byn. Vi tog oss därför direkt ner till Sabinillas för att inta frukost.

Morgon nere vid strandpromenaden i Sabinillas

Det blåste en del även denna dag, men det var varma sköna vindar som svepte in från medelhavet.

Vi slog oss ner på Panadería Hermanos de la Chica Rejano vars servering ligger så man får en fin vy över havet och strandpromenaden men ändå sitter i lä när det blåser en del som det gjorde idag. Samma tjej som serverade oss här dagen innan kom för att ta vår beställning. Det blev en för oss klassisk spansk frukost med bocadillo, cafe solo och juice.

Morgon kaffe i Sabinillas

Det finns få saker som är så gott som en spansk kopp cafe solo på förmiddagen. Även om det var en vanlig dag i Sabinillas, och de inte haft fiesta här så som i Manilva, kändes det betydligt lugnare även här. Det var i och för sig måndag, och den här veckan återgick många spanjorer till sina arbeten efter sommarens semester.

Morgon nere vid strandpromenaden i Sabinillas

Vi gick ner till stranden och strosade längst med strandpromenaden, Paseo Maritimo. Även om det var något disigt och blåsigt kändes det som det kunde vara skönt att lägga sig en stund i solen, men vi hade inte med oss något att ligga på och poolen hemmavid kändes mer rätt denna dag.

Promenad i Sabinillas

Vi tog även en kort promenad längst med några gator i Sabinillas innan vi satte oss i bilen. På vägen hem stannade vi till vid Mercadona och köpte med oss lite dricka och lätt lunch till senare på dagen då vi kände på oss att det kunde vara skönt att ha en lugn dag med poolhäng eller avkoppling i trädgården.

Tillbaka i Monte Viñas gick vi direkt ner till poolen. Även här var det väldigt lugnt och vi hade poolen helt för oss själva.

Avkoppling vid poolen i Monte Viñas

Efter tre dagars fiesta i byn var det skönt att ligga och koppla av och smälta intrycken från festligheterna. Då och då blev det ett dopp och några simtag i poolen, annars handlade det mest om att ligga och njuta av stunden och miljöerna.

Det var skönt att sitta i skuggan av palmkronorna. Trots att det var helgdag i Manilva kom Agustin ner en sväng i området för några ärenden och vi passade på att ta några ord med honom.

Gröna omgivningar i Monte Viñas

Det var skönt att bara gå den korta biten till huset för lätt lunch i trädgården. Vi hade köpt med oss gazpacho och nybakat bröd som satt riktigt gott mitt på den varma sköna dagen.

Lätt lunch i trädgården i Monte Viñas

Vi gick tillbaka till poolen. Anki slumrade till en stund och Lasse tog en kort promenad i omgivningarna.
Nere vid sluttningen är tillbyggnaderna, till de hus som förstördes efter regn och översvämningar för något år sedan, i stort sätt klara. Marken har pålats upp för att klara framtida regnperioder och husen har fått fina platser för bilar under de nya terrasserna.

Nere vid de nya tillbyggnaderna i Monte Viñas

Det var sen eftermiddag när vi återvände till huset för att först njuta av utsikten från taket och sedan slappade i trädgården, även om vi passade på att ansa några av växterna som blivit vildvuxna. Det var det enda trädgårdsarbete som det blev tid för under den här resan.

Vi pratade om några olika alternativ för kvällen och Anki kom att tänka på en trevlig restaurang i Estepona vi upptäckt vid vårt besök i våras. Det gjorde att vi senare på kvällen körde in mot Estepona för att se om den restaurangen var öppen, annars visste vi det fanns flera trevliga alternativ i stan.

Charmiga gator i kvällsljus, Estepona

Estepona är en väldigt trevlig stad såväl dagtid som kvällstid. Flera gator i centrum har renoverats och blivit fina. Vi gick in mot centrum längst med charmiga Calle Mondejar där man har vackra planteringar på både gator och de vita husväggarna.

Vi kom in till Plaza Doctor Mena Arce där Restaurang Madubar Fusion, som vi provade för första gången vid vårt besök i våras, ligger.

Mysiga Plaza Doctor Mena Arce i Estepona

Det lilla pittoreska torget är charmigt och trevligt så här på kvällen med alla uteserveringar och det härliga sorlet av människor. Vi kollade in Madubar och såg att det fanns två lediga bord. Ägarinnan kom och hälsade oss välkomna och bekräftade att det var ok för oss att slå oss ner vid bordet vi pekade på.

Ett gott vitt vin passade bra en skön varm kväll som denna. Vi studerade menyn och Anki föll för en kycklingrätt. Lasse frågade om rekommendationer gällande fisk och valde utifrån det turbot som låter betydligt trevligare än det svenska namnet som är piggvar.

Fiskrätt på Madubar Fusion Restaurang, Estepona

Båda rätterna serverades snart och var vackert upplagda. Doften av fisk gjorde att en liten katt kom smygande och tittade försiktigt upp mot Lasse och hans tallrik.

En ung kille som spelade fiol och verkligen var duktig ställde sig på torget och spelade i hopp om att få ihop lite dricks. Vi brukar inte vara så förtjusta i när musiker dyker upp längs uteserveringar, spelar halvdant på någon förutsägbar melodi under en minut och sedan krävande kommer fram och stör när man äter och förväntar sig att få pengar. Men denna kille var väldigt ödmjuk och det var omöjligt att undgå hur duktig han var. Folk applåderade och han fick även önskemål som han spelade upp vid det bord som framfört önskemålet.

Maten var fantastiskt god, och även om vi var mätta ville vi inte lämna den mysiga miljön utan kollade in desserterna.

Dessert, Madubar Fusion Restaurang, Estepona

Vi delade en smarrig brownie bakelse med valnötter. Desserten var stor och vi var glada att vi inte tog varsin. Till sist blev avslutade vi middagen med en god kopp espresso som satt perfekt efter den goda middagen.

Madubar Fusion är verkligen en trevlig restaurang som vi är glada över att ha hittat. Hit kommer vi återkomma många fler gånger.

Trevliga Madubar Fusion Restaurang på Plaza Doctor Mena Arce i Estepona

Ytterligare några gäster dök upp, men vid den här tiden satt folk mest kvar och njöt av den sköna kvällen.

Plaza Doctor Mena Arce i Estepona

Vi hade en perfekt avslutning av en skön dag där vi verkligen njutit av nuet och uppskattat total avkoppling i de andalusiska omgivningarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *