Från strand på La Digue till strand på Praslin

Efter vår sista frukost på La Digue för denna resa cyklade vi ner till La Passe för att lämna tillbaka cyklarna vi tidigare hyrt. Det var en skön, varm dag med få moln på himmeln. Vi promenerade tillbaka till Villa Mon Reve där vi packade våra väskor sånär som strandprylarna eftersom vi tänkte ta några sista timmar på stranden innan vi lämnar ön.

Julienne

Julienne som serverat oss frukost varje dag och som alltid har ett leene på sin läppar skulle inte vara kvar på hotellet när vi kom tillbaka så vi passade på att säga hejdå till henne. Hon hade tänkt baka en kaka till oss men hade inte hunnit då hennes son blivit sjuk dagen innan och de hade varit tvugna att åka till sjukhus. Vi fick hennes adress och lovade att höra av oss.

Vi promenerade ner till den otroligt vackra Anse Source D’Argent vilket tog mindre än en halvtimma. Vi kom fram till samma plats vi varit dagen innan och la oss ner här.

Blå himmel och svajande palmer vid Anse Source D'Argent

Himmeln var blå, palmerna svajade över oss och havet lockade med sin underbara turkosa färg.

Anse Source D'Argent på La Digue med Praslin i bakgrunden

Vacker strandvy vid grantiklipporna på Anse Source D'Argent

Det blev nästan tre timmar på stranden och i vattnet innan det blev dags att dra sig tillbaka.

Klockan var strax efter tre när vi kom till Villa Mon Reve. Vi duschade och packade de sista prylarna innan Agnes meddelade att taxin kommit och det var dags att ta avsked. Som en liten souvenir gav hon oss ett stearinljus med hotellets namn.


Vi har blivit goda vänner med Agnes som äger Villa Mon Reve. Agnes är gravid och om några månader kommer hon att bli mamma för första gången.


Insidan av Villa mon Reve.


Vi vinkar av Agnes och Villa mon Reve.

Taxin släppte av oss på kajkanten. En motordriven skonaren agerade färja till lilla hamnen Baie St Anne på Praslins östra sida. Av och pålastning skedde i hög fart och båten låg inte i hamn mer än tio minuter.


Båten lämnar La Digue.

Överfarten tog en halvtimma och vi hade skönt väder där vi satt och gassade längst fram på däck. Då och då kom en mindre skvätt från havet, men det var nästan bara skönt.

I land på Praslin

När vi kommit i land och fått våra väskor tog vi en taxi över till andra sidan av ön och Hotell La Cuvette utmed Praslins Grand Anse. Vi ställde in våra väskor på vårt rum och gav oss ut på promenad längs vägen utmed Grand Anse.

Grand Anse vid västra kusten av Praslin

Till viss förvåning ser man inte så mycket turister här heller och hotellen som ser ut att ligga tätt på kartan gör inte mycket väsen av sig. Vi gick en promenad upp längs vägen och på vägen tillbaka satte vi oss på bryggan under tiden solen gick ner i indiska oceanen och målade molnen vackert gula, röda och lila.

Solnedgång vid Grand Anse, Praslin

Eftersom vi inte ätit ännu spanade vi efter restauranger, vilket verkade svårt att hitta. En av de få ställen vi sett på vår promenad var en pizzeria men den var stängd sedan en tid tillbaka, de hade tydligen inte hunnit ta ner skylten ännu. För att försäkra oss om någon typ av föda köpte vi med oss lite kex och dricka från en bensinmack. Men på hemvägen stannade vi till på Briz take away som var öppen. Vi beställde båda Spicy Chicken som vi fick i plastfolielådor och gick den korta sträckan till hotellet för att äta.

När vi kom hem och öpnnade bad portiern oss hålla dörren öppen, vi skulle få en TV på rummet. Det blev alltså en s.k. ”tv-dinner” och efter hört nyheterna presenteras på Creol hade det tveksamma nöjet att ånjuta en spansk såpa dubbad på engelska. Det spanska temperamentet passade inte riktigt ihop med engelskan.

Vi skrev lite dagbok och läste innan vi somnade efter ännu en bra dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *