Regn över öarna

Vid nio-tiden lyckades vi trötta stiga upp. Kanske låter det sent? Men hemma är klockan bara 06.00 och det är just på morgnarna vi märker av tidsskillnaden. Det innebär också att vi är pigga på kvällarna och ibland har svårt att somna.

När vi drog isär gardinerna öste regnet ned utanför. Takfläkten hade lyckats överrösta ljudet från det smattrande regnet som annars var mycket påtagligt. Vid frukosten var alla på hotellet närvarande, naturligtvis hade ingen bråttom iväg i detta vädret. Dagens frukost inleddes med god och färsk Mango, riktigt gott!

Vi återvände till hotellrummet och spenderade förmiddagen med att läsa och skriva resdagbok. Skönt och avkopplande, något som behövts efter senaste tidens hets!

Passage
När vi svänger höger från hotellet passerar vi först denna passage som får en vacker grön färg efter regnet.

Det är trots allt mysigt och avkopplande med ljudet av regn som smattrar mot palmblad och hustak. Regnet gjorde efter någon timma uppehåll, även om himeln fortfarande var grå och mulen och vi gav oss ut. Värmen var som vanligt hög och det var skönt att promenera omkring.

Vägskylt på La Digue

Vi svängde av på en väg och promenerade vidare och fick syn på en gigantisk spindel på ett spindelväv vid en infart till ett hus. Facinerade fotograferde vi den, även om vi båda avskyr spindlar.

Spindel

Samtidigt passerade en oxkärra, ett transportsätt som påstås vara ett Seychelliskt transportsätt fast i själva verket är det något av en turistgimick. Charmigt är det trots allt när vagnen rullar fram på de små vägarna kantade av palmer och annan exotisk vegetation.

Ovanför oss flög en fladdermus och vid vägkanten lekte hundar.

Lasse på La Digue Island Lodge

Vi gick tillbaka och letade upp La Digue Island Lodge där vi tog en tidig middag. Lasse valde en Fish curry with coconut milk medan Anki prövade deras pizza. Tll detta tog vi varsin SeyBrew. Restaurangen ligger utmed en hotellpool i en mysig miljö alldeles vid strandkanten.

regn över la digue

På vägen hem stannade vi till och köpte en bitter lemon och en guiness. Vi var osäkra på om de butiker som låg närmre hotellet var öppna. Längs vägen hittade vi trots allt ytterligare en öppen butik där vi köpte ytterligare dricka och en burk jordnötter.

Väl tillbaka på hotellet njöt vi av våra böcker och hoppades att nästa dag enbart skulle bli solig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *