Under solen

Efter frukosten packade vi ihop våra strandprylar och cyklade iväg till Grand Anse. Framme vid stranden var solen om möjligt ännu varmare än innan. Vi solade, badade, promenerade vid strandkanten då det blev för varmt att ligga stilla och njöt till fullo.

strand

Då vi stod och pratade med ett annat par kände Lasse plötsligt hur det stack till på hans tumme, hans första getingstick sedan han var liten. Lasse drog snabbt ut gadden och trots att smärtan var stor direkt efter sticket försvann det fort.

vågor"

När klockan närmade sig två packade vi ihop våra saker och fortsatte till strandbaren för två cola innan vi gav oss av.

Vi cyklade ner till Taroza cafeteria vid hamnen i lilla La Passe. Värmen och cykelturen gjore oss hungriga och vi beställde in varsin lunchrätt.

Vinden från havet smekte varmt och maten var god. Anki fick syn på en hund som hon inte kunde låta bli att delade med sig lite av maten med innan vi lämnade fiket.

På hemvägen stannade vi till på Chateau St Cloud för att kolla in deras restaurang som Steve Chariott, den engelska fotografen och författaren till boken ”World food cafe” tipsade oss om när vi träffade honom vid vårt besök på hans restaurang i London.

Åter på hotellet tog vi det lugnt någon timme innan det var dags att bege oss till Chateau St Cloud.

Chateau St Cloud

Restaurangen är fin med en vackert belyst trädgård. Restaurangens inredning är stilfull och blandas smakfullt av stilar från både Frankrike och Afrika. Kvällens meny bestod av majssoppa, rökt små fisk, panerad fisk i cocosmjölk med saffran och efterätt (chockladmousse och apelsin), men det finns även a la carte för den som önskat det.

Under hela middagen underhöllen lokal trubadur med både lokala och internationella låtar.

Maten var god, miljön mysig och personalen trevlig. Vi passade på att betala middagen med de pengar vi fått i julklapp från Lasses föräldrar så vi passar på att tacka Maj och Liss för en trevlig helkväll!

Vi cyklade hem och var ganska trötta efter ännu en underbar dag i paradiset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *