Anse Source D’Argent

Vid nio steg vi upp och gjorde oss klara för frukost! Bananer, ägg, rostat bröd med marmelad samt kaffe och juice slank ned och la grund för vår dag.

Paradisstranden Anse Source D’argent hägrade och efter en kvarts promenad kom vi till entréen på L’Union Estates. För att komma till stranden måste man passera det gamla Cocos plantaget som nu blivit ett museum och får därför betala 3 US Dollar per person.

En gamla kyrkogård i L'Union Estates

På köpet fick vi se en gammal vacker kyrkogård och ett gammalt plantagehus med halmtak, rustikt!

Det gamla plantagehuset i L'Union Estates

Det finns mer att se men vi sparade det till hemvägen. Efter en kort promenad genom en palmallé gick vi under två gigantiska stenar som stod lutade mot varandra och därmed formade en port till stranden.

Anse Source D'Argent, La Digue, Seychellerna

Utmed promenaden låg flera fina små sandstränder avdelade av stora granitblock som fått vackra och märkliga former av vatten och vind under lång tid.

Solen var härligt varm och vi la ut våra handdukar på en sträcka vit sand vid slutet av stråket. Denna strand är en av Seychellernas mest kända stränder och reklamfilmer för tex Bounty choklad och Sports Illustrated Swimsuit issue har fotograferats och filmats här. Miss World tävlingar har också filmat baddräktsvisningarna på denna strand. En så här vacker miljö fick vi inte ha helt för oss själva men det var inte många som konkurrerade om platsen.

När vi kom till fram runt lunchtid var det lågvatten men redan någon timma senare hade vattennivån höjts.

Lasse kunde inte motstå frestelsen utan gav sig direkt ut i det vattnet som enligt uppgift var 30 grader.

Solen stekte på och efter några timmar beslutade vi oss för att ge vår hud lite vila, det var trots allt vår första dag på stranden. På vägen tillbaka fotograferade vi och filmade vi en hel del vackra strandvyer.

När vi gick tillbaka genom L’Union stannade vi till för att granska de besynnerliga jättesköldpaddorna. Deras sätt och utseende får en att tänka på något urtidsdjur.

Sköldpaddor

På hemvägen stannade vi till vid en liten handelsbod och köpte kex och dricka.

Tillbaka på Villa Mon Revé, rum nummer tre, var det skönt att spola av saltvattnet och sanden.

Vi slappade och läste lite under senare delen av eftermiddagen. Strax innan sju på kvällen gav vi oss iväg på en kvällspromenad mot La Passe. Kanske skulle vi hitta någonstans att ta oss en bit mat.

Ganska snart insåg vi att det var svårt denna dag som också var helgdag och många hade stängt. Vi gick istället inom en affär och köpte olika kexsorter innan vi återvände till hotellet.

Tillbaka på vårt rum åt vi våra kex och läste våra böcker (Lycka! av Dalai Lama och Sushi för nybörjare av Marian Keyes). Vi planerade för nästa dag och somnade gott några timmar senare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *