Grattis på det Kinesiska Nyåret

8 januari är det dags att fira det kinesiska nyåret!

Kinesiska nyåret är en mycket firat nationell helgdag och de flesta kineser kommer att vara lediga från arbetet i en vecka. Var 12 år är apans år i den kinesiska Zodiak, och 2016 är året för eld apan.

Kina är en av de mest spektakulära länder som vi har besökt. Vi har utforskat deras stora städer; Shanghai med de fantastiska utsikterna från strandpromenaden The Bund, Beijings gamla stadsdelar hutongerna där vi gjorde en utflykt till den kinesiska muren och vi har också utforskat de två delarna av Hong Kong.

Vi fick se en av världens sötaste djur, jättepanda. Tyvärr är det som välbekant en av de mest utrotningshotade djuren i vår värld. Men på Chengdu Research Base av Giant Panda får du chansen att komma dem nära och lära sig mer om dessa fascinerande djur.

I Yangshuo (nära Guilin) ​​i sydvästra Kina kan du uppleva de vackra landskapen där karstberg kantar slingrande floder. Vyn återges på 20 yuan sedeln. Vi cykelade från Yanhshuo centrum ut ur staden till en plats där vi åkte bambu flotte nedför Li floden.

Är du i Kina fira det nya året? Berätta gärna hur det är.
Vi säger Gott Nytt År och önskar alla ett underbart Apans år

Om du är intresserad av att läsa mer om Apans år och den kinesiska Zodiaken http://www.chinahighlights.com/travelguide/chinese-zodiac/monkey.htm

This post is also available in: Engelska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *