Mot Manhattan

I bilen på väg till Landvetter
I bilen på väg till Landvetter flygplats.

Det var en grå morgon i Göteborg. Det kändes riktigt skönt att veta att man var på väg till en av våra absoluta favoritstäder.
Strax efter nio körde vi iväg mot Landvetter flygplats.

Vid gaten på Landvetter flygplats
Vid gaten på Landvetter flygplats.

Flygresan till Frankfurt tog ungefär en och en halv timma. På Frankfurts flygplats skulle vi ta oss från Terminal A till Terminal B och hade endast en halvtimma på oss. Vi skyndade oss för att inte missa flyget och kom fram cirka en kvart före planerad avgång.
Planet lyfte från Frankfurt och snart fick vi in middagen. En Harry Potter film startade och vi somnade in. När vi vaknade såg vi på en Discoveryfilm och blev serverade en lätt lunch. Vi konstaterade att resan hade gått förvånande snabbt när vi landade på JFK flygplats.
Vi satt långt fram i planet och kom av tidigt. Det gick ovanligt snabbt igenom passkontrollen och tullen och plötsligt satt vi i en taxi på väg genom Queens via Brooklyn in till stan.

I taxi på väg in till NYC
I taxi på väg in till NYC.

Bara någon timma efter planet landat på JFK gick vi ur taxin vid the Roosevelt Hotel.
Vi checkade in och fick rum 1601 på en av de översta våningarna. Rummet var fint och ganska stort. Fönstret vätte ut mot Madison Avenue.

Roosevelt Hotel, New York

Vi lämnade av vårt bagage och gav oss ut på stan. Hotellet ligger på hörnet av 45 gatan och Madison avenue. Ett hus vi passerade visade att temperaturen låg på motsvarande 16 grader vilket kändes skönt så här en kväll vid halvsju tiden.

Gata i New York

Vi satte av rakt västerut och efter några kvarter kom vi ut på Times Square. Denna plats är alltid lika fascinerande och sprudlade av neon, trafik och folkliv.

Times Square, New York

Platsen kallas även Crossroads of the world och här blandas kulturer och stilar, om än med en amerikansk överton.

Times Square, New York

När vi kom upp till 48 svängde vi in på gatan öster om 7th Avenue och in på några av stadens bästa musikaffärer. Första stoppet blev Rudy’s där vi gick direkt upp på 3 våningen och basavdelningen. Detta är en av de bästa affärer vi besökt vad det gäller just basar. Innan vi lämnade butiken tog vi en kik även bland elgitarrer på första våningen.

Manny's 48th Street Musical Instruments, New York

Mannys på andra sidan gatan är kanske stans mest kända. De signerade fotona av alla tänkbara band och musiker på väggarna vittnar också om butikens kvalitéer. Utbudet är stort och de har många gitarrer och ett mindre rum med basar på ovanvåningen.
Innan vi gav oss från gatan tog vi en sväng på Sam Ash vars inre vintagerum kanske är butikens mest intressanta.

Mot Times Square, New York

Vi fortsatte några kvarter norrut och passerade Wintergarden där Mama mia körs för utsålda hur och folk hade börjat samlas inför kvällens föreställning.
Vi gick ett kvarter västerut och upp på Broadway. När vi kom i höjd med Ed Sullivan theater där Letterman bandar sin show tyckte vi det var dags att vända.

 Times Square, New York
Tillbaka en sväng vid Times Square

På väg söderut igen gick vi in på Colony på 49:e gatan. Butiken är känd för sitt stora utbud av noter av alla tänkbara artister och låtskrivare, men vi brukar tycka det är kul att kolla på alla kitchiga montrar med ”memorabilia” från olika artister. Vad sägs om oanvända biljetter från Beatles i japan eller dockor på medlemmarna i Kiss.

Vi gick in på en gata med stort utbud av restauranger på 46e gatan mellan 8th och 9th ave. Här finns olika typer av restauranger, asiatiska, italienska, amerikanska, piano barer med mera. Efter vi kollat utbudet föll valet på Bangkok House.

Bangkok House Restaurant, New York
Bangkok House Restaurant

Restaurangen var nästintill fullsatt och vi slog oss ned vid ett bord mitt i lokalen. Det var dovt upplyst med lite rödgult ljus och på skärmar i lokalen visades undervattensfilm.
Valet av dryck föll på Singha öl och båda valde Thai restaurangens specialitet Som Tum & Kai Yang, kyckling och papayasallad.

Bangkok House Restaurant, New York
Bangkok House Restaurant

Maten var god och personalen här är mycket trevlig. Även om vi var mätta fanns lite sötsug och vi beställde in friterade bananer med glass till efterrätt.

Restauranggata
46e gatan mellan 8th och 9th Avenue har stort utbud av restauranger.

Mätta och lite trötta efter den långa resdagen gick vi tillbaka mot Times Square. Mitt på Times Square ligger Virgin Megastore och vi gick in för att kolla lite. Vi började med att kolla runt bland skivorna på första våningen innan vi gick ner till bottenvåningen. Här finns stort utbud av dvd både från filmer och amerikanska TV-serier. I en annan avdelning finns böcker och tidningar. Anki köpte en US magazine och Lasse kollade runt bland musikböcker och annat smått och gott.

Tröttheten satte in ordentligt och vi lämnade Virgin och promenerade de tre kvarteren tillbaka till The Roosevelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *