Flyg till Spanien

Från Sverige till Spanien

Äntligen är sommarsemestern här och vi reser ner till södra Spanien där vi ska tillbringa de nästkommande två veckorna. I Malaga hämtar vi hyrbilen och kommer fram till Manilva vid 11 på kvällen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Från Malmö centralstation tog vi tåget över Öresund till Danmark och checkade in våra väskor Kastrup flygplats terminal två.

Anki på öresundståget från Malmö till Köpenhamn

Efter att ha försett oss med en sen lunch i form av varsin pizza slice gick vi till gaten och kunde snart gå ombord på planet. Vi lyfte från köpenhamn och flög sedan söderut i Europa till Madrid där planet skulle göra ett kort stopp.

Boarding Iberia flight

Det var dock samma plan vi skulle vidare med till Malaga och vi behövde bara gå av planet en kort stund och vänta vid gaten för att snart kunna gå ombord igen.

Madrid Barajas Airport

Det är märkligt att inflygningar och starter till och från Madrids flygplats alltid är långa och lite skumpiga. Beror det på hög trafikbelastning kanske?!

Flygresa till Malaga

Flygresan mellan Madrid och Malaga gick dock självklart bra och vi landade till och med några minuter före utsatt tid på Malagas flygplats.
Lasses väska var nummer två ut på bagagebandet och Ankis kom strax därefter. Det gick alltså mycket smidigt och snart lämnade vi ankomsthallen.

Detta året hade vi hyrt bil via Brunos Car Rental. Vi hade fått instruktioner att gå över till det nya parkeringshuset där någon skulle möta upp oss. Uppe på tredje våningen såg vi först ingen men Lasse hann precis bara slå telefonnumret innan en kille i bil körde upp till oss.

Då vi redan hade fyllt i alla relevanta uppgifter online när vi bokade bilen var alla papper redan ifyllda och vi behövde bara sätta en signatur på ett papper att vi hämtade bilen. Även detta fungerade väldigt smidigt och snart körde vi ut på motorvägen från Malaga flygplats söderut mot Manilva.

Ankomst till Monte Viñas

Drygt en timma senare knackade vi på i huset i Monte Viñas där Ankis föräldrar välkomnade oss. Vi satte bara ner väskorna och gick direkt ut i trädgården där vi korkade upp en flaska Cava och skålade för att vara tillsammans i Spanien.

Monte Viñas by night

Lågorna från värmeljusen rörde sig inte någonting, det var fullkomligt vindstilla. Här satt vi en bra stund och bara njöt i den sköna Spanien natten. Himmeln var mörk och det var stjärnklart.

Relaterade Sidor

Top - Monte Viñas, Manilva

Monte Viñas

Urbanisationen Monte Viñas skapades 1978 och ligger vackert beläget på en sluttning nedanför byn Manilva. I september är den omtalade vinfestivalen. En otrolig festival som byborna pratar om året om. Har du möjlighet att vara här vid denna period är det väl värt ett besök i byn.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar