Manilva, Spanien

En härlig start i Manilva

Vår första heldag i Spanien den här sommaren. Vi njuter av sol och värme och tar en promenad genom Monte Viñas och Manilva by. Dagen avslutas med en härlig grillkväll i trädgården.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Efter en skön natts sömn vaknade vi upp och hörde fåglarna kvittra utanför.

Boganvilla

Vi gick ner och åt frukost i trädgården. Än hade inte solen nått hela vägen in på vår altan. Vi njöt av en god frukost och kopplade av en stund med våra böcker och tidningar i skuggan av parasollen.

Promenad genom Monte Viñas

När vi kom fram kvällen innan var det mörkt, så vi bestämde oss för att ta en liten promenad i omgivningarna för att se oss om. Nere vid poolen träffade vi på områdets trädgårdsmästare Augostin, som blivit en god vän genom åren, han hälsade oss glatt välkomna.

Boganvilla

Nere vid poolen kollade vi in de förändringarna som utförts. För att följa den spanska lagen hade man varit tvungen att flytta den lilla barnpoolen några meter från den stora poolen, och man hade passat på att göra om trapporna ner till den stora poolen samt fixat till lite andra småsaker. Resultatet såg bra ut och det såg skönt ut att ta ett dopp, men det får vänta.

Manilva by

Vi fortsatte genom vårt bostadsområde, Monte Viñas, och passerade fontänen som ligger i mitten av området för att fortsätta backen upp mot Manilva by. Det var ganska lugnt i byn vid denna tiden på dagen. Några personer stod på trottoaren på väg in i bostaden, med jalusin på glänt och pratade med dem innanför. Samtidigt hade de koll på vad som hände på gatan och sa glatt ”Hola, buenas dias” när vi passerade.

Manilva by

Vi hade inga ärenden att göra utan strosade bara igenom huvudgatan i byn. På slutet av huvudgatan möter den en väg på andra sidan centrum fick vi åter en vacker vy över hela vår urbanisation och det omgivande landskapet.

Boganvilla

Åter i huset satte vi oss åter i trädgården och tog det lugnt. Anki la sig i en solstol och Lasse inspekterade trädgården och funderade på eventuella trädgårdsprojekt.
En kall San Miguel satt gott i värmen.

Trädgården i Monte Viñas

Efter några sköna timmar i trädgården gick Anki och Lasse ner till poolen för ett premiär dopp. Det var bara ett äldre par och ett barn som var där. Vi gick direkt i och simmade några rundor.

Anki i poolen i Monte Viñas

Det var riktigt skönt att svalka kroppen och passa på att få lite träning även om vi inte simmade några imponerande antal längder denna första dag.

Pool i Monte Viñas

När vi kom tillbaka fixade Ankis mamma lite fika. Att sitta i trädgården här i Spanien och fika är något som har extra hög mysfaktor. Kaffet smakar alltid lite extra gott när man sitter och hör ljudet av kvitter ifrån träden, den spanska musiken från radiostationen Canal Sur på radion och de sköna ljumma vindpustarna som då och då sköljer över en i den annars så vindstilla luften.

Vi planerade för grillning i trädgården denna kväll och Anki och Lasse åkte iväg till Carrefour i Estepona för att handla.

Anki på Carrefour

Det blir alltid mer än man planerat när man handlar här, men det är samtidigt skönt att ha extra hemma nu när vi är fyra stycken. Bland annat bunkrade vi upp med en hel del dricka, vilket det går åt en hel del av under de varma dagarna här.

Estepona

Vi körde tillbaka från Carrefour i Estepona till Manilva och Monte Viñas. I trädgården dukade vi fram oliver och chips och tog en drink samtidigt som vi förberedde grillen. Köttet marinerades under tiden.

Skymning

När skymningen började tände vi värmeljus som gav oss lite vackert ljus i den spanska kvällen. Det var ännu en vindstilla kväll och värmeljusen höll sig tända hela tiden.

Grillning i trädgården

Kolet blev till en fin glöd och köttet grillades perfekt tillsammans med tomathalvorna. Anki hettade upp vår fritös och friterade pommes inne i köket. Vi lyckades med perfekt tajming, allting blev klart på samma stund.

Vi hade en underbart skön kväll i trädgården. Mörkret la sig snabbt när vi åt och drack ett gott spanskt rött vin.

Grillning i trädgården

Till efterrätt tog Lasse och Sven-Åke varsin chokladmousse medan Anki och Aina valde en klassisk spansk flan. Det var svårt att slita sig från denna sköna kväll utomhus, men till slut kände vi att det var dags att dra sig in för att gå och lägga sig.

Relaterade Sidor

Fiesta de Santa Ana, Manilva 2011

Fiesta de Santa Ana, Manilva

Fiesta de Santa Ana, en spansk fest till helgonet Santa Ana, i lilla byn Manilva i Andalusien, södra Spain. Byns invånare klär upp sig i finaste kläderna och efter gudstjänsten tar de helgonfiguren från kyrkan och bär runt i byn.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar