På väg till Sydamerika

Första sträckan mellan Göteborg och Paris gick bra smidigt.
Väl framme på Charles de Gaulle i Paris fick vi en kort väntetid innan det blev dags för över atlanten till Miami. Planet var stort och vi kunde välja spel och filmer från en personlig skärm i ryggstödet framför oss. Anki var lite besviken eftersom spelen inte fungerade. Det verkade som om endast vissa platser hade tillgång till spel, kanske var det en ren tillfälligthet. Vi såg istället på filmen ”someone like you”.

Efter en landningen med den vackra vyn av ”Miami by night” sett från flygplansfönstret landade vi. När vi kom in på Miamis flygplats saknades till vår förvåning vår nästa flight till Manaus med Bolivian Airlines på monitorerna för avgående flyg. Vi frågade vid om detta vid Air France disk eftersom de utfärdat hela biljetten till oss och de rekommenderade oss att vänta, flighten hade säkert bara inte dykt upp på skärmarna ännu.

Nån timma senare insåg vi att något måste vara fel och fick informationen från ett chilenskt flygbolag att de ändrat den flighten, om den överhuvudtaget gick.
Vi kontaktade åter Air France och en ansvarig där vid namn Alejandra . Bemötandet och attityden var tyvärr något som vi upplevt typisk Air France och så ”icke-service minded” man kan tänka sig. Hon menade på att färgen på biljetten skiljde sig från deras standard och därför var vi inte hennes ansvar samt hänvisade oss till vår resebyrå i Sverige. Att de inte skulle öppna på ytterligare 12 timmar berörde inte henne. Till saken hörde också att vi redan nästa dag skulle bege oss ut i Amazonas och att planeringen för hela resan skulle kunna äventyras om vi inte kom fram då.

Vi frågade på flygplatsinformationen som tipsade om att TAM hade en flight dit och nån timma. Vid TAMs disk träffade vi en otroligt trevlig och serviceminded anställd vid namn Tanja som ansåg att det visst var Air France ansvar. Med denna information gick vi tillbaka till Alejandra som fortfarande bemötte oss iskallt. Vi gick tillbaka till Tanja på TAM som då ringde Air France och tvingade dem ta sitt ansvar. Vi fick nu springa tillbaka till den mycket irriterade och sura Alejandra som nu fick krypa till korsen och sätta dit en stämpel på biljetten vilken innebar att Air France fick ta kostnaden för resan.

Tillbaka vid TAMs disk stod Tanja och väntade, hon fixade snabbt våra boardingcard och sedan sprang vi till incheckningen som nu höll planet kvar för att vi skulle hinna med.
Vi är fortfarande mycket tacksamma till Tanja och det trevliga bemötandet vi fick från henne och övrig personal på TAM. Om det inte vore för dem kunde det blivit riktigt stora problem med bokningar både av utflykter och vidare till andra delar av Brasilien.

Svettiga och trötta av allt springande kom vi som absolut sista passagerare ombord på planet strax innan det lyfte. Nu kunde vi pusta ut, torka av svetten och luta oss tillbaka.

Efter maten (pasta och citronkaka) somnade vi snart och sov större delen av den 4 timmar långa flygningen.

Vårt bagage hann inte med men som tur är hade vi packat nästan allt för vår amazonas tur i handbagaget. TAM skulle skickar vårat incheckade bagage med nästa flight till oss under följande dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *