Inspiration to exploration

Morgon vid Amazon Lodge, sett från vattnet

Hotell i Amazonas

I Amazonas finns en mängd olika lodger att bo på, allt ifrån gigantiska anläggningar inriktad på bekväm lyxturism till de lite mindre som inriktar sig på ett enklare standard men som oftast tar mindre grupper och ger mer genuin upplevelse. En fingervisning gällande hur genuint det kommer bli är hur stor anläggningen är och hur lång tid det tar att ta sig dit ifrån Manaus.

Vi valde Amazon Lodge. Ett prisvärt alternativ med den stora fördelen att den är ganska liten och ligger en bra bit ifrån stan. Vi blev hämtade i bil från Manaus, därefter åkte vi motorbåt över Amazonasfloden för att sedan i cirka två timmar åka bil på en mycket knagglig väg. Sista sträckan krävde ännu en lång båtfärd innan vi kom till sist kom fram till Amazon Lodge.

Amazon Lodge är en flytande anläggning, baserat på balsaträ. Det är en vacker och charmig lodge som ligger i en egen liten flodförgrening. Från mitten av lodgen som består av en bar och hängmattor går det ut fyra “ben” där rum, toaletter och duschar ligger. Vid mitten av anläggningen finns matsalen en trappa upp. När maten är serverad ringer kocken i en klocka och alla på lodgen går upp för att äta en gemensam måltid.
Rummen är enkla men charmiga. I rummen finns ett litet tvättställ, en spegel, två sängar och ett nattduksbord. En fläkt finns också, men fungerar endast på nattens mörkaste timmar då elektriciteten är igång.
När vi kom fram till lodgen hade det hunnit bli mörkt. Vi blev serverade den brasilianska drinken Capriana och fick sedan kvällsmat.

Följande två dagar på Amazon Lodge gav oss otroliga minnen. Dygnet runt hörde man jungelns alla djur. Eftersom djuren är skygga och djungeln tät skall man ha klart för sig att man hör betydligt fler djur än man ser. Under våra dagar såg vi trots detta mängder med vackra fåglar och fjärilar, apor, vilda grisar, sengångare, sötvattensdelfiner och aligatorer. Vi fiskade även pirayor med blandad framgång, guiderna fick fem-sex stycken men vi andra lyckades aldrig få upp någon. Däremot åt de fula fiskarna upp vårt bete vi hade på krokarna.
En becksvart kväll åkte vi ut för att leta efter aligatorer. Guiderna hoppar glatt i vattnet för att få tag i en aligator. De lyckades plocka upp en mindre aligator, guiderna berättade om djuret och för de som vågade kunde vi hålla dem.

Amazon Lodge

Från Manaus får man åka bil, båt och sedan bil igen längst leriga, guppiga vägar. Sedan bär det av med båt igen. Efter några timmar kommer man till den flytande lodgen, Amazon Lodge.
I charmiga enkla rum utan el bor man här under sin vistelse. Toalett och dusch finns i ena delen av lodgen och här är det endast kallt vatten som gäller i duscharna.

Frukost, lunch och middag serveras på andra våningen. Maten ingår i paketpriset du betalar för vistelsen.

Nere i mitten av lodgen finns hängmattor, en bar och solstolar för den som klarar av att blunda från de vackra vyerna som omger en.

Mycket trevlig personal!

Webb: Amazon Lodge
E-post: reservas@amazonlodgeamazonas.com.br

Mer från Amazonas

Sightseeing i Amazonas

Amazonas, det räcker att uttala namnet så skapar det en bild av vild djungel, natur, huvudjägare och andra pojkboksscenarior. Sanningen är att civilisationen rycker allt

Läs mer »
In the Amazon, Brazil

Amazonas

Mytomspunnen djungel vid den stora Amazonas floden väcker till liv bilder av vilda djur och infödingar. Den gigantiska floden består faktiskt av två färger, en mörkare som är kallare samt en ljusare som är varmare och märkligt nog mixas de inte. Vattnet delas av krokodiler och pirayor men även en ovanlig vit floddelfin. I träden trängs apor och sömngångare med alla tänkbara fåglar.

Läs mer »

Amazonas reseskildringar