Shoppingdag i New York

Efter att gnuggat sömnen i ögonen tog vi på oss lager av kläder och promenerade ner till Rockefeller Center där vi gick in på Citarella. Där köpte vi frukost i form av bagels, färskpressad apelsinjuice och kaffe. Riktigt god amerikansk frukost!!!

Granne med Citarella ligger nergången till tunnelbanan där vi hoppade på linje F downtown till 34th i närheten av Penn Station och Madison Square Garden. Vi gick österut några kvarter till Nionde avenyn i svidande kall och rå vind.

Målet var B&H kameraaffär där vi skulle kolla in prylar och köpa några kameragrejor till en vän till Lasse. Affären var den största kameraaffär vi någonsin varit i, otroligt stor. Alla som jobbade i affären var mycket serviceminded. Allt i affären var automatiserat och det fanns transportband i taket där sakerna man önskade köpa transporterades till en station för godkännande och sedan vidare till en kassa. Några korgar med varor var det alltså inte tal om att släpa omkring på i denna stora affär som sålde allt möjligt som har med ljud och bild att göra. Det finns allt för alla, vare sig man är en glad amatör eller proffs på hög nivå.

Det var ett otroligt utbud i affären och det gällde att hålla i plånboken för att inte lockas till allt för mycket onödiga köp. Vi klarade oss denna gång men kommer vi tillbaka kan det bli en hel del inköp. Ett Nikon objektiv fanns till exempel för halva priset jämfört med hemma!!!

När vi kom ut tog vi kortaste vägen till närmaste tunnelbanestation från vilken vi tog Blå linje E downtown till Spring street. Här i SoHo gick vi österut och kom till west Broadway. Vi gick norrut och kikade in i bland annat DKNY. Detta var uppenbart ett stråk med lite mer exklusiva butiker och kända märken. I en källarlokal i ett hörn av ett kvarter fann vi zebra-randiga butiken girlprops som var full av bijouterier, något Anki inte kunde motstå.

Vi svängde österut och gick in på bland annat Club Monaco där vi båda shoppade. Något kvarter längre fram ramlade vi in på Applestore. Detta var första gången vi besökt en sån här butik vilka lär finnas på några platser i USA.

Apple hade laddat hela butiken med datorer, kameror, mjukvaror m.m. för att skapa intresse kring deras produkter. Som ett extra plus för deras kunder höll de öppna föreläsningar och lektioner i MacIntosh relaterade mjukvaror, ett smart grepp som lockade en del förståss. Här finns en del för företag inom PC världen att fundera över…

Vi kom ut på Broadway och gick några kvarter norrut för att sedan gå över Houston och gå söderut i SoHo (söder om Houston). Vi gick in på OMG Jeans och gick igenom alla tänkbara modeller av märkesjeans och efter säkert en timma där inne kom vi ut ur butiken med några jeans var.

Vi fortsatte in och ut ur klädbutiker nerför gatan bland annat Nessesary clothing där Anki hittade en del.

Mot slutet av eftermiddagen kom vi ner till Chinatown där vi gick omkring en stund innan vi kände oss nöjda med all shopping för denna dag.

På Canal tunnelbanestation tog vi linjen norrut tillbaka upp till Rockefeller Center och liksom gårdagen gick vi tillbaka till hotellet för att lämna av lite shoppingpåsar.

Det var mörkt när vi gick österut till välkända affärsgatan femte avenyn med alla sina butiker, många gånger med världsberömda lyxmärken.

Rockefeller Center staty, New York City

Målet var några kvarter söderut där vi skulle hitta Redken för att köpa in shampoo till Ankis barndomskamrat Christina. Butiken hade dock stängt men vi fick tag på det i en frisersalong en bit bort. Redken är betydligt billigare i USA än i Sverige!

När vi gick dit upptäckte vi att vår favorit Mexikanska restaurang vi ätit på vid tidigare tillfällen vi varit i New York inte hade öppet för tillfället. Tydligen gjorde de om där inne men skulle öppna inom kort… De som hade så goda Margaritas på tillbringare!!!

Nu var Lasse i shoppingtagen och vi gick tillbaka till Mannys gitarraffär på 48:e som vi besökt dagen innan. Efter en stunds dealande med Aaron var köp nära på en vit Fender Stratocaster och en POD för bas och en för gitarr. Fendern var lättspelad och lät bra, för att inte tala om hur snygg den är. Men det slutgiltiga beslutet sköts på till morgondagen.

Nu var det dags för kvällsmat. Vi bestämde oss för att äta mexikansk mat på Tequalville. Det pågick en privat fest i en del av restaurangen så servitrisen var stressad men trevlig när vi beställde in varsin Margarita. Lasse valde sedan en god grilled chicken Quesadillas, medan Aki tog en combination tallrik med en enchiladas och en taco. Båda rätterna kom med ris, bönor och salsa så som de alltid gör på mexikanska restauranger.

Efter restaurangbesöket bestämde vi oss för att åka till vår favorit biograf och tog röd linje upp till 72:e upper westside vid Lincon center. Liksom vi gjort någon gång tidigare hamnade vi under själva operahuset och det var nästan lurigt att hitta ut. Men när vi väl kom ut var det inga problem att hitta, några kvarter norrut på Broadway. På denna biograf finns en IMAX där vi tidigare bland annat sett en kul 3D film på och en film med bergsklätting.
När vi väl kom in visade det sig att de flesta filmerna börjat för bara tio minuter tidigare och det skulle dröja nästan två timmar till nästa. Vi valde därför att strunta i bio denna kväll. Efter ett besök på Tower records som ligger på andra sidan gatan promenerade vi tillbaka till tunnelbanestationen.

Klockan hade blivit mycket och det var mycket kallt ute så vi tog oss tillbaka till hotellet för att påbörja packningen så vi kunde utnyttja de sista timmarna under morgondagen ute på stan istället för inne på hotellrummet.


Citarella

» www.citarella.com

B&H Kameraaffär

» www.bhphotovideo.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *