Mot ett kallt New York!

I december åkte vi till Costa Rica där vi spenderade två veckor. Nu har vi varit drygt en vecka på Aruba i västindien. Tidigare idag lämnade vi denna otroliga värme och satte oss på Continentals flygplan till New York.

Redan vid 18-tiden var det mörkt utanför flygplanets fönster. Klockan 19.22 landade vi på Newarks Inrikesterminalen. Det var naturligtvis kallt, men till och med kallare än vi väntat oss. Brrr….

Våra väskor dök upp på bandet och vi gick ut till taxikön utanför. Kylan bet i kinderna och som tur var gick kön ganska fort. Det blev vår tur och vi hoppade in i taxin som efter bara några meter körde direkt på en vägkona som fastnade i hjulhuset. Ingen bra start på den bilfärden. Chauffören gick ut och lyckades till slut rycka loss den. Därefter bar det av direkt till hotellet, The Warwick.

Taxichauffören undrade om vi visste varför det bara fanns vackra kvinnor i Sverige, en uppenbar vink om att han tyckte Anki var vacker. Men visst är det så… man reser världen runt men Sverige har verkligen de vackraste kvinnorna i världen, allt enligt Lasse.

The Warwick var lyxigt! Vi checkade in och vi fick ett riktigt fint rum.

Eftersom vi var hungriga och klockan redan var nio så gick vi direkt ut. Hotellet är nära till allt. Det ligger mitt emellan Times Square och sydöstra hörnet på Central park. Vi gick några kvarter söderut.

Vi passerade Radio City Music Hall och utmed vår promenad fanns fortfarande massor med julpynt i träd och på byggnader.

Vi svängde österut och gick vidare till storslagna Times Square.

Times Square, New York

Det var lika fascinerande som vanligt men grymt kallt och vi fortsatte direkt några kvarter norrut till Ellens Stradust Dinner. En favorit från våra tidigare besök är deras jättegoda ”Adult Shakes” d.v.s. Milkshake med lite alkohol. Speciellt förtjusta är vi i deras Chambord shakes vilket inte ens finns på deras menyn längre. Dock kan man fortfarande få den på begäran.

Lasse tog en Blue Suede Burger med äppelglaserade bacon och blue cheese på hamburgaren medan Anki valde en Classic Burger.

Inredningen på Ellen’s Stardust speglar 50- och 60-talets showbiz. Alla som serverar bjuder verkligen på sig själva och sjunger ofta och gärna låtar till en Karaoke maskin. Kul underhållning och de är ofta väldigt duktiga. Många av dem arbetar här som extraknäck för att få ihop pengar till sånglektioner i väntan på att bli upptäckte och hamna på Broadways musikalscener.

Mätta och belåtna betalade och gick ut i kylan igen. Vi promenderade ned till Times Square igen. Det är en speciell upplevelse att befinna sig mitt bland all neon och gigantiska upplysta skyltar och skärmar.

Kylan gjorde att vi inte gick runt någon längre stund utan tog snabbt sikte på Virgin Megastore vilken alltid är öppet till midnatt.

Först kikade vi runt på skivor och DVD-filmer på första två våningarna och fortsatte sedan ned till bottenvåningen där vi gick runt en lång stund och kollade bland alla kul böcker de har i sitt sortiment. Det slutade med att vi köpte en bok med ”Americas most stupid quotes” och ”The Filth” om Mötley Crues storhetsdagar på 80-talet.

När vi kom ut var vi både trötta och frusna så vi gick sedan direkt tillbaka till hotellet.
Det var 23 Fahrenheit ute vilket motsvarar cirka -5 Celsius, men då är ingen hänsyn tagen till den råa vinden som gjorde det betydligt kallare.

Warwick hotel

» www.warwickhotelny.com

Ellen’s Stardust Diner

» www.ellensstardustdiner.com

Virgin Megastore

» www.virginmega.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *