Resdag till Boston

Det var annandag och efter frukost som vi stängde våra väskor och bar ner dem till bilen för att åka till flygplatsen. Efter lite krångel vid e-ticket incheckningen beroende på att vi skulle just till USA blev vi hänvisade till den vanliga incheckningen. Trots en förhållandevis kort kö tog det en bra stund och vi blev sist att checka in för Amsterdam. Kvinnan vid incheckningsdisken berättade att sedan ett år tillbaka har USA krävt ökad administration vid incheckning och det var fler uppgifter än vanligt som knappades in i datorn.

North Western Airlines

Flighten gick smidigt och på Amsterdams flygplats steg vi av vid en gate på terminal D och direkt till terminal E för Nortwestern flighten till Boston. Efter säkerhetskontroller kunde vi gå på planet.

North Western Airlines

Vi gjorde oss bekväma i sätena och snart lyfte planet. Skärmar i sätesryggarna bjöd på film med ett bra urval och snart serverades mat och dryck. De åtta timmarna gick snabbt och efter en fin inflygning med vacker utsikt över kust och staden i kvällsljus landade planet på Logan Airport i Boston.

Mannen vid immigrationsdisken var extremt strikt som de är kända för i USA, men det var länge sedan vi stött på en så här strikt och samlad tjänsteman här. Väskorna dök snart upp på bagagebandet och vi kunde strax hoppa in i en taxi. Bostons flygplats ligger nära stadens centrum, endast en halvtimma senare hoppade vi ur taxin vid vårt hotell. Vi checkade in på Hyatt Downtown Boston och tog hissen upp till vårt rum på femtonde våningen. Rummet var fint, med vacker utsikt söderut över staden.

Anki längs Washington Street, Boston

Washington Street i Boston

Vi tog på oss lite extra för att inte frysa när vi gav oss ut. Den trevliga mannen vid entrén höll upp dörren när vi mötte kylan. Vi svängde runt hörnet och gick norrut på Washington Street och passerade en del butiker och gamla fina byggnader.

South Market, Boston
South Market

Trots kylan var folk i rörelse men det var en lugn atmosfär. Vi strosade omkring och fick bekräftat att Boston är en trevlig stad och vi såg fram emot utforska stan under våra dagar här.

Quincy Market, Boston
Quincy Market

Stan är ganska liten och det tog inte lång tid att nå en av de mest kända platserna för turister i Boston, Faneuil Hall och Quincy Market. Några få turister tog kort på byggnaderna, annars var det mest enstaka lokala Bostonbor som passerade.

Vi gick runt här en stund och såg oss om innan vi fortsatte norrut. Vi var trötta efter resan, lite hungriga och det var förhållandevis kallt. Omkring oss låg några riktigt gamla tegelbyggnader och en bit norrut finns bland annat Bostons äldsta restaurang och flera pubbar. Vi fortsatte dock till North End.

Faneuil Hall, Boston
Faneuil Hall

Stadens egna Little Italy ligger mellan Hanover Street och Salem Street där de flesta restauranger ligger på just dessa två gator. Många av ställena längs Hanover såg inbjudande ut och menyerna utanför lovade goda rätter. Hela gatan var upplyst av gatuljus och skyltar som gav en mysig inramning.

North End, Bostons Little Italy
North End, Bostons Little Italy

Efter att ha strosat runt och kollat in lite olika menyer och kollat in genom restaurang fönster fastnade vi för Trattoria Il Panino som ligger på Parmenter Street, en liten korsgata till Hanover. De hade ett trevligt bord för oss vid trappan inne i restaurangen.

 Pasta på Trattoria Il Panino, North End, Boston

Med varsitt glas rödvin utforskade vi menyn. Det fanns mycket gott att välja på men pastan lockade oss båda. Lasse föll för Crespelle, en slags crepes fyllda med ricotta och spenat medan Ankis val föll på Ravioli fylld med ricottaost som serverades med San Marzano tomater.
Vinet var gott och fyllde oss med värme precis som maten; underbart god egenproducerad pasta.

Trattoria Il Panino, North End, Boston

Vi satt kvar en stund och smuttade i oss det sista vinet och njöt av den trevliga stämningen på restaurangen.

Gatuvy Trattoria Il Panino, North End, Boston

Den trevliga personalen tackade oss för besöket när vi reste oss och gick.

Vi gick samma promenad tillbaka som vi kommit dit och pratade om hur enkelt det är att promenera runt i trevliga Boston. Det var nu mycket lugnt i staden och vägen kantades av gatuljus som ofta var utsmyckade med juldekoration.

Hanover Street, North End, Little Italy Boston

Tillbaka på hotellet var det skönt att krypa ner under täcket efter den långa resdagen.

Hyatt Regency, Boston

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *