Copley Place, Prutential Center och Newbury Street

Efter en lugn morgon tog vi oss ut på stan. Dagen var lite grå och det duggade lätt över centrala Boston. Vi promenerade söderut på Washington Street och anade Chinatown då skyltar på kinesiska dök upp, men vi tog av västerut på Boylston Streeet.

Frukost

Det hade blivit hög tid för frukost och vi gick in på Emersons café där två medelålders kvinnor med lite latinamerikanskt utseende tog vår beställning på kaffe, bagels (en med russin och en med sesamfrön) och apelsinjuice. Det var bara någon enstaka besökare på caféet när vi tog varsin stol vid fönstret.

Utanför rullade en lugn stadstrafik förbi och bortom gatan ligger stadens stora park, nu dold under ett tunt täcke av snö. Frukosten mättade och snart var vi på gång vidare längst Boylston. Tyvärr tilltog regnet vilket gjorde promenaden lite mindre trevlig.

Copley Place
Copley Place

Vi korsade Copley torg och gick in på Copley Place gallery, som via gångbroar går ihop med shoppingcentret i Prudential Center.
Anki startade att kolla in Gucci butiken innan vi fortsatte att kolla runt i andra klädbutiker. I den roliga prylbutiken Brookstore tog vi en liten paus i sköna fåtöljer med ryggmassage. Inne på Sony kollade vi lite teknikprylar.

Copley Place
Copley Place

Vi avverkade flera butiker så som Victoria Secret, Express, Armani Exchange och Nine West där Anki köpte ett par gummistövlar i guld viket kan pigga upp gråa regniga dagar i Sverige.

Prudential Center

Gångbron mellan byggnaderna tog oss över till Prudential Center där vi bland annat besökte Aldo skobutik. I byggnadens food court tog vi en paus och Lasse passade på att äta en Chicken Burrito på Qdoba Mexican Grill. Vi kände oss nöjda med shoppingutbudet för idag och lämnade Prudential Center och gav oss ut på gatorna igen.

Prudential Center

First Act Guitar Studio
First Act Guitar Studio

När vi kom ut på regnade det än mer än tidigare. Vädret gjorde att det blev många besök i de butiker som låg längs vår väg tillbaka mot downtown. Ett trevligt ställe var First Act Guitar Studio på Boylston Street, ett showroom för detta gitarrmärke som har tillverkningen i Boston. Det är inte ofta man kommer in i så här fräscha och stylade gitarr affärer – tummen upp!

Newsbury Street

Vi bytte gata och fortsatte längs charmiga Newbury Street som kantas av en massa små butiker i gamla tegelhus. Vi försökte undkomma regnet hos Nike, Betsey Johnsons lite speciella butik och Guess där Lasse köpte en jacka.

Betsey Johnson, Newbury Street
Betsey Johnsons butik på Newbury Street

Anki gick in på Victoria Secret och köpte duschkrämer och lite andra produkter som Anki köpt av vid tidigare USA besök men nu använt slut. Nästa stopp blev underbara Juicy Coutour som är kända för sina fina mysdräkter. Anki spanade in utbudet men vi bestämde oss för att återkomma då vi började bli lite trötta.

Boston Common

Det hade blivit mörkt. På vår väg tillbaka till hotellet gick vi igenom parken som låg väldigt vackert i snön och gatulyktornas belysning. Tillbaka på vårt hotellrum på Hyatt Regency var det skönt att vila fötterna en stund innan vi bytte om för kvällen.

Hotellets concierge tipsade om Remingtons som hade fått pris för sina goda hamburgare. Restaurangen ligger granne med fiket vi besökte tidigare på dagen, endast en kort promenad från hotellet.

Lasse på Remington's

Stället är utformat som gamla ölhak i USA med träbås för sittande matgäster och en lång bar. Det var förhållandevis få besökare när vi kom och stämningen lugn.
Valet föll på varsin basic Burger och eftersom det var lite rätt miljö passade Lasse på att ta en Samuel Adams Winter Lager som bryggs i Boston. Det var en förhållandevis mörk lager och en mycket god säsongs öl.

Remington's

Vår servitör Ed var trevlig och serverade oss snart maten vi beställt, och visst var det goda amerikanska klassiska hamburgare Remington’s erbjuder! Ed kollade ofta om allt var ok eller om vi önskade något mer. En orkester satte upp sina prylar i ena hörnet men det tycktes dröja innan de skulle börja spela och vi var nöjda för kvällen.

Remington's

Vi promenerade den korta biten tillbaka till vårt hotell.
Staden utanför vårt fönster rullade allt glesare. Vi drog för draperierna och kröp ner för lite sömn.

Utsikt från Hyatt Regency, Boston
Utsikt ifrån vårt hotellrum

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *