Väskjakt och installation

Klockan 07.00 ringde väckarklockan och vi gick upp för att ringa Iberia angående våra väskor som inte kom med vårt plan. De kunde inte ge oss några nya besked om väskorna men meddelade oss att vi klockan nio ikväll fick lov att handla lite hygienartiklar samt kläder som vi kan få kompensation för från dem. Vi var fortfarande trötta och somnade ganska snabbt om efter samtalet.

Några timmar senare vaknade vi betydligt mer utvilade. Vi gick upp och gjorde oss lite hemmastadda genom att packa upp lite saker i huset, dammsuga lite, sopa altanen samt vattna trädgården.
Sedan gick vi ner till telefonkiosken vid poolen för att ringa Sos alarm och se om vår reseförsäkring kunde hjälpa oss något de första timmarna innan vi fick kompensation från Iberia. Vid poolen träffade vi Augustin, Monte Viñas egna trädgårdsmästare, som hälsade oss välkomna till byn.

På vår väg upp till byn för att köpa frukost gick vi inom ”Casa 70” och pratade med vår gode vän Affe.
I byn verkade mycket stängt, men panaderian hade som vanligt öppet och vi handlade med oss några frallor, yogurt och dricka.

Manilva Valley, Spain

Vi la oss en stund i solen på taket. Patrik hade hört att vi inte fått med oss våra väskor och kom förbi och lånade ut två par shorts. Vi återvände till taket en stund till.

SOS Alarm som vi varit i kontakt med tidigare under dagen skulle höra av sig inom tre timmar men när den tiden gått hade vi fortfarande inget hört. Vi ringde dem åter och efter att ha väntat i telefonkö blev vi vidarekopplade till vårt ärendes handläggare som inte svarade. Vi fick följdaktligen ringa igen och telefonautomaten tuggade snabbt i sig nya Euro, även denna gång ville telefonisten koppla oss vidare men vi protesterade och bad dem ringa oss istället. En kvart senare ringde de tillbaka bara för att meddela att de inte hade avtal med aktsam gällande detta. Eftersom det var Aktsam som bad oss ringa dit och det inte var många timmar kvar till Iberia kunde ersätta oss gav vi upp!

Vi började bli sugna och gick upp till Rodys Bar i Manilva där vi tog in varsin Bocadillo och två Cruzcampo. Det var så gott att vi tog in en omgång till när den första gått åt.

När vi kom hem igen klädde vi om för att åka till Carrefour i Estepona.
Vi tog god tid på oss att handla mat och när klockan helt plötsligt närmade sig nio insåg vi att vi lika bra kunde passa på att utnyttja Iberias erbjudande och provade ut lite plagg och köpte lite hygienartiklar. Detta tog faktiskt så mycket tid att vi blev bland de sista kunderna i affären.

Hemfärden gick bra även om trafiken bitvis gick sakta pga vägarbete. Väl hemma blev det några turer fram och tillbaka till bilen för att få med oss allt vi köpt. Framför allt blev drickat tungt, fem stycken fem liter dunkar vatten, sex tvåliters läsk, fyra flaskor vin och sex flaskor enliters San Miguel.

Vi hade inte ätit middag och trots att klockan var elva satte Anki igång lite spagetti och köttfärssås. Vi tog lite oliver till apertif och påbörjade vinet. Efter middagen satt vi och tittade en kort stund på spansk TV innan det var dags att krypa till kojs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *