Fredagsmarknad i Manilva

Marknadsdag i Manilva

Fredagen inleds med ett besök på byns marknad, och följs av slöa timmar med sol och bad vid områdets pool. På kvällen åker vi in till Estepona för middag på en av restaurangerna vi ofta återvänder till.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Det var inte utan att vi var något trötta efter gårdagens fiesta. Vi tog oss upp och åt en snabb frukost.

Fredagar innebär marknad i byn och vi antog att det var även denna fredag trots att det varit fiesta dagen innan.

Poolområde, Monte Viñas

Vi tog vägen via poolen och gick upp för de många trapporna för att komma upp till byn. Vi svängde direkt åt höger för att ta oss till marknaden som ligger nere vid idrottsanläggningen.

Det är inte en stor marknad, men man kan hitta blommor och växter, grönsaker och något stånd med kläder och skor. Idag var vi främst ute efter några pelagonier tat placera i fönsterkarmarna i vårt hus.

På vägen träffade vi på Ana som sköter vårt hus. Hon berättade hon varit på väg in till oss idag, men hade hört av Agustins släkting som också jobbar i området att vi kommit ner. Anki förklarade att vi bokat resan ganska sent inpå och därmed inte hunnit meddela henne om vår ankomst.
Vi pratade en stund och uppdaterade oss om familjernas välmående och fick höra att hennes son Christobal nu hade två barn, ett på sju och ett på ett år. Hon var i sällskap md en väninna och berättade för henne att hon hade ett kort på mig och Christobal när vi var små hemma hos sig.

Augustin passerade med bilen och vinkade glatt till oss.

Vi tog avsked och fortsatte mot marknaden.

Anki köper pelargoner, på Manilvas fredagsmarknad

Första ståndet var blommor och Anki hittade snabbt ett par fina pelargoner vi köpte för 1,50 styck. Försäljaren klagade lite på att det var lite folk; dels på grund av fiestan igår och dels på grund av att det blåste mer än vanligt. Vi tog en kort sväng runt om marknaden innan vi vände tillbaka till byn.

Fredagsmarknad i Manilva

Vi återvände till Monte Viñas och bytte direkt om till badkläder för att gå ner och lägga oss vid poolen. Vi hade tidigare haft lite planer på stranden, men blåsten fick oss att välja poolen idag.

När vi passerat poolen tidigare var där inte någon. Nu när vi kom ner hade en familj kommit dit.

Pool, Monte Viñas

Vi la ut våra handdukar och la oss ner och njöt.  Att det fläktade något var bara skönt här. Agustin kom som vanligt och växlade några ord. Vi hade med oss böcker och tidningar men var större delen av tiden lite för slöa för att ens orka läsa. Vi slumrade nog till en stund båda två också.

Lasse tog ett dopp. Vinden gjorde att man även liggandes på gräsmattan kan få kalla duschstänk på sig när någon duschar innan ett dopp i det blå.

Gång upp från poolen, Monte Viñas

Vid lunchtid gick vi upp om till huset och provade den gazpacho vi köpte på Carrefour igår. Hemma i Sverige har vi provat att köpa Gazpacho på Ica, men den har en del att önska. Den här var däremot väldigt god. Det stod att den skulle smaka som hemmagjord andalusisk gazpacho och det stämde faktiskt.

Blomma, Monte Viñas

Efter vår lunch i huset återvände vi till poolen. Nu på eftermiddagen kom det fler familjer till pool området. Vi slappade och läste. Augustin kom och satte sig en liten stund och nämnde att vi inte besökte kyrkan igår på Santa Ana dagen. Hans vän som brukade sjunga som han fick vi förra året höra hade fått canser och Agustin berättade att han tyvärr gått bort i år. Det hade därför varit en seriös och allvarligare stämning under gudstjänsten och proceduren detta år.

Vi gick upp om och hämtade lite att dricka men frånsett det spenderade vi större delen av dagen vid poolen. Vi slumrade till då och då. Läste lite böcker och tidningar. Njöt av att bara vara och befinna oss i vårt paradis i Spanien.

Solnedgång över Manilva med omnejd

Klockan blev tidig kväll och solen började så smått ge vika. Skuggan täckte större delar av gräsmattorna vid poolen.

Agustin kom och satte sig på en av stolarna när klockan börjande närma sig stängningsdags vid poolen. Det blåste en del vilket Augustin kände av i form av huvudvärk. Vi frågade om hans hund som vi inte sett det här året. Det visade sig att han nu var lite för trött och hade svårt att gå för att hänga med sin husse överallt som förr. Han låg nu nere vid ett annat hus. 16 år var han i år.

Det blev dags att plocka ihop våra saker och bege oss tillbaka till huset.

Vi duschade och gjorde oss i ordning för kvällen. Sedan satte vi oss i bilen och åkte iväg till Estepona.

Anki i Estepona

Vi strosade längst Calle Real och insåg att en del hade hänt sedan ett år tillbaka. En del nya butiker fanns och en del gamla hade försvunnit. Restaurante Aguilar som är en av restaurangerna längst Calle Real. Det är ett enkelt men trevligt ställe med god mat som vi brukar besöka varje gång. Senast var nog förra året efter att Spanien vann VM i fotboll då vi satte oss för att äta efter firandet vid halv två tiden på natten.

Anki på Aguilar Restaurang, Calle Real, Estepona

Vi kollade in menyn som verkade vara ungefär samma som tidigare men några små förändringar. Ena kvinnan som jobbar där som vi kände igen sedan tidigare år verkade känna igen oss också och hälsade glatt. Vi slog oss ner vid ett av borden för att kolla in menyn ytterligare samtidigt som vi beställde in varsitt glas rött samt mineralvatten.

Vinet satt fint en kväll som denna. Anki beställde in fläskfile medan Lasse valde gambas med pommes och ailoli.

Gambas på Restaurang Aguilar, Estepona

Servitören kom in med en korg med bröd innan varmrätterna kom in. Det var en skön kväll och inne i stan kände vi inte av blåsten något.

En man med dragspel kom med sin hatt och försökte få dricks för sitt spelande som vi knappt märkt av. Just det här med dragspelandet är en ny trend som vi märkt av senare år; dock inte något vi är så förtjusta i.

Lasse på Aguilar Restaurang i Estepona

Maten kom in och smakade väldigt gott. Anki beställde in ytterligare ett glas rött och vi njöt av den sköna kvällen och den goda maten.

Dessertmenyn innehåll bland annat flan, och är det något Anki inte kan undvika så är det just flan. Även Lasse valde att ta denna dessert.

Flan, Aguilar Restaurang, Estepona

Mätta och nöjda bad vi att få betala på detta ställe som faktiskt inte tar kort, så det gäller att ha kontanter. Å andra sidan är det svårt att komma upp i höga summor på detta sälle.

Vi tackade för oss och vinkade tillbaka kvinnan som uppenbarligen kände igen oss när hon glatt vinkade till oss inifrån baren trots att hon inte serverat oss denna kväll.

Calle Malaga, Estepona centrum

Vi fortsatte strosa upp för Calle Real och vek av mot gatan där alla tapas restauranger ligger.

Förra året pågick en hel del gatuarbete här som nu var klara och det syntes att gatorna fått ett upplyft. Även en hel del nya restauranger, caféer och även disco hade tagit form.

Nattliv på Calle Malaga, Estepona

Tapas gatan var sig lik även om gatan fräschats upp. Som vanligt satt fullt med folk längst med .

Torget där det tidigare funnits en liten kiosk och en genomfart för bilar var numera avstängd för trafik. En målning i kaklet på ena väggen beskrev att torgets renovering genomförts i januari 2012.

Plaza Ortiz, Estepona

Väl så trevligt tyckte vi. Flera av restaurangerna hade nu möjlighet till större uteserveringar och någon av de restauranger vi tidigare sett haft svårt att få folk hade nu flera besökare.

Plaza Ortiz, Estepona

Vi gick en sväng via apelsintorget eller Plaza de las flores som det egentligen heter för att kolla in livet här. Allt var sig likt. Vi kände igen några av servitörerna och vid glassbaren i ena hörnet som vi nästan aldrig besöker men som ändå känns så familjärt satt som vanligt ett flertal kunder och njöt av en glass i den sena natten.

Plaza de las flores i Estepona

Klockan började bli sen och det var dags att ta oss tillbaka till Monte Viñas. Månen speglade vackert havet.

Kvällsvy över smal gränd i Estepona

Vi lämnade Estpona och var snart tillbaka till Manilva.

Det blåste något mer än vanligt, men himmelen var stjärnklar och det skulle säkerligen komma att bli en fin morgondag.

Relaterade Sidor

Aguilar Restaurant längs Calle Real, Estepona

Bar Aguilar, Estepona

På gågatan genom centrala Estepona, Calle Real, ligger den lilla mysiga Bar Aguilar mellan Calle Terraza och Plaza Ortiz. Aguilar är en av våra favoriter med sin trevliga personal, bord längs med gatan och goda och prisvärda rätter.

Läs mer och se bilder »
Paco Chiringuito i Estepona

Chiringuito Paco, Estepona

Vid den stora rondellen i centrum återfinns inte bara en fantastisk strand, Playa de la Rada, utan även en mycket trevlig strandrestaurang i typisk spansk stil i mörkt trä. Man erbjuder platser både under tak och ute med utsikt över stranden och havet.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar