Huvudgatan i Manilva

Lugnt i Manilva och grillning i trädgården

En lugn och skön dag som innehåller promenader både i vår lilla urbanisation så väl som i Manilva by för att insupa bybornas vardag sittandes på uteservering till en bar. Efter drink i trädgården blir det grillning.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

När vi vaknade och drog isär gardinerna i vårt fönster såg vi ett soldis över Medelhavet och Estepona. Vi gick ner till trädgården där vi tog frukost och funderade på om vi skulle åka till stranden eller om vi skulle stanna hemma.

Trädgården i Monte Viñas

Under tiden Lasse dukade ut frukosten satte sig Anki till rätta och började läsa sin bok. Det var så behagligt i trädgården att vi stannade kvar. Vi lyssnade på radiostationen 40 principales, läste och kopplade av.

Anki läser i trädgården i Monte Viñas

Vädret var otroligt varmt och skönt även om solen inte riktigt ville spricka igenom.

Humlor, bin och fjärilar passerade oss då och då på väg till någon av blommorna i trädgården. Då och då la man ner böckerna för att njuta av stunden och den fina vyn.

Timmarna gick dock ganska snabbt.

På väg upp för de många trapporna får man denna vy när man vänder sig om och blickar neråt

Vi tog vägen förbi poolen i Monte Viñas och gick trapporna upp till Manilva by. Vi svängde höger och såg att de satt upp en mosaiktavla vid den hyfsat nyskapade fontänen som välkomnar besökare i byn.

Infart til Manilva by

Anki uppe i Manilva by

Här fanns också en liten karta över byns sevärdheter. Det är en liten by och att göra en sightseeing här går ganska fort, men precis som många andra små spanska byar här nere i Andalusien så ger den en genuin bild över hur man lever i den spanska småstaden idag.

På vår väg genom byn upptäckte vi några fler skyltar som pekade ut var exempelvis byns viktigaste byggnad, Santa Ana kyrka, ligger.

Caféliv i Manilva

I mitten av huvudgatan satte vi oss på Bar Castellos uteservering. Anki gick in och beställde varsin cafe solo och en bocadillo de queso. Mannen som oftast serverar oss på detta ställe log och sa att han skulle komma ut med det ill oss.

Cafe Solo på Bar Castillo i Manilva

Vi satte oss tilll rätta utanför. Det är inte bara för det goda kaffet vi  sätter oss här. Här är det perfekta stället att sitta mitt i bn och kolla in gatulivet. Inte för att det är så intensivt i vår lilla lugna by. På förmiddagnarna och eftermiddagarna kan man känna av ett visst liv, annars är det ganska mycket en sovande by, men en väldigt mysg sådan.

Huvudgatan i Manilva

Mannen som säljer lotter gick förbi och vi kunde nstan slå vad om att han skulle g in på bar castillo som han brukar, dock inte idag. Han stannade däremot till och pratade med några män som sat bredvid oss vid bordet bredvid.

Kaffet och bocadilon som var lite värmd satt riktigt fint. Det hade blivit siesta, men det var så öknt att sitta kvar att vi beställde in varsin öl bara för att sitta kvar och njuta. En gammal tant som slängde sina sopor passerade och pratade lite med oss. En postman passerade. Ovanför oss vid en balkong stod en liten flicka som fångade några kvinnors uppmärksamhet nör de passerade. Byn är liten och alla känner alla. Den lilla flickan charmade och fångades alla uppmärksamhet.

Huvudgatan i Manilva

Servitören kom ut till oss och sa att han skulle stänga för att gå in och äta, men att vi gärna fick sitta kvar. Vi betalade och sa att vi tcker mycket om att sitta här uppe mitt i byn. Vi satt sedan kvar en liten stund för att dricka upp vår öl och kolla på folklivet som i occh för sig var ganska lugnt vid den här tiden på dygnet.

Gata på väg ner mot byns kyrka

Vi lämnade bar castillo och gick igenom byn tillbaka mot Monte Vinas.

Vi tog trapporna ner och passerade det lilla torget och några små gångar ner mot poolområdet som leder os till vårt hus.

Monte Viñas

Vi gick åter ut i trädgården och la oss i våra solsängar för att läsa. Här låg vi större delen av eftermiddagen. Slumrade till, läste böcker och tidningar, slappade och tog det allmänt lugnt.

Det var en väldigt lugn och skön eftermiddag.

Lugn eftermiddag i trädgården i Monte Viñas

Kvällen planerade vi tillbringa hemma och grilla i trädågrden. För det behövde vi dock handla. Vi klädde om och körde ner till Sabinillas och Mercadona för att köpa lite öfrnödenheter inför kvälle.n. På vägen testade vi vår nya GoPro; en filmkamera man kan montera på motorhuven och filma bilresan. Vi började med att köra en sträcka genom Manilva by, för att sdan köra ner till Sabinillas. Det var första gången vi testade denna kamera, och vi var nyfikna över att se hur det fungerade.

På Mercadona i Sabinilllas handlade vi kött, sallad och lite annat smått och gott.

Anki skålar med rosa bubbel

Vi återvände sean tillbaka till Manilva och Monte Vinas för att påbörja grillvkällen.

Augustin kom och knackade på dörren som stod på halv gavel. Han hade inte sett oss under dagen och ville bara kolla läget. Vi snackdade en stund och passade på att visa honom filmsnutten vi hade från vår testvfilmning med kameran på bilen. Han tyckte det var jättekul men grämde sig lite över att byn var så tom på folk när vi passerat. Han blev dock väldigt glad när han upptäckte sin bror vid banken.

Som vanligt sa vi Hasta manana, men just imrogon skulle han på förmddagen åka in till Malaga för ett läkarbesök med sin fru.

Drink och tilltugg, perfekt start för en skön grillkväll i trädgården

Lasse korkade upp en flaksa rose, och anki påbörjade salladen. Vi tände på grillen som fick fina glöder under tiden vi skålade i rose och åt manchego ost och chips.

Rosévin

Genom träden kunde vi skymta en vacker solnedgång. Himmeln lyste vackert upp i starka rosa färger. Mörkret hann lägga sig innan vi la köttet på grillen.Vi fortsatte läsa våra böcker under tiden köttet grillades. Det var en skön kväll. En sådan där kväll som man verkligen inte ivlle gå in.

Färgstark himmel innan mörkret la sig helt över Manilva

Vi åt grillad kycklingfile men en sallad Anki gjort med olika sorters salladsblad, vattenmelon och valnötter. Till det en creme freiche liknande sås. Vi fortsatte dricka rose vin till måltiden.

Temperaturen vr skön och vi satt kvar i den sköna spanien kvällen och lyssnade på musik och läste.

Det var en otroligt skön spanien kväll. Himmeln ar stjärnklar. Lågan från värmeljsen fläktade knappt vilket är ganska ovanligt här i Monte Vinas. Musiken ljöd tyst. Vi hörde lammen ifrån fälten ett stenkast ifrån bäha och några hundar skällde.

Underbar kväll i trädgården i Monte Viñas

En sådan där kväll som man hade kunnat sitta kvar ute hur länga som helst och bara njuta och blicka upp i skyn.

Vyn ifrån trädgården över planeringarna, de vita husväggarna, några palmblad som vajar i vinden är oslagbar.

Klockan var dock sen natt, och hur skön den andalusiska natten än är så vill vi inte missa morgondagen. Det blev helt enkelt dags för oss att bära in grejorna för kvällen och stänga dörren till den sköna kvällen.

 

Relaterade Sidor

Fiesta de Santa Ana, Manilva 2011

Fiesta de Santa Ana, Manilva

Fiesta de Santa Ana, en spansk fest till helgonet Santa Ana, i lilla byn Manilva i Andalusien, södra Spain. Byns invånare klär upp sig i finaste kläderna och efter gudstjänsten tar de helgonfiguren från kyrkan och bär runt i byn.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar