Westwood och Melrose

Vi vaknade, väl utsövda, i de sköna sängarna på Hyatt. Solen strålade när vi öppnade skjutdörrarna till balkongen och blickade ut över Sunset Strip och Los Angeles.

Utsikt från Hyatt West Hollywood

Vi gick ut till garaget, fällde ner taket på vår cabriolet och körde sydväst via Wilshire mot Westwood. Vi hade tänkt ta en amerikansk klassiker, bagels med Cream cheese, till frukost och mindes ett bra ställe vid namn Nathes Bagels från vårt besök 2002. Till vår besvikelse fanns inte stället kvar, men bara ett kvarter längre ner hittade vi ett mysigt Coffee bean & tea leaf.

The Coffee Bean & Tea Leaf, Westwood & Ohio 1500 Westwood Blvd

Vi parkerade på baksidan och gick in och beställde. Utanför fanns ett antal bord och vi slog oss ner och njöt av frukosten under en varm och skön sol. Visserligen finns det massor att se och göra i denna stad, men det är samtidigt väldigt skönt att ta det lugnt och njuta av tillvaron och värmen när man sitter på en sådan här uteservering.

The Coffee Bean & Tea Leaf, Westwood & Ohio

Vi hoppade in i bilen och körde den korta sträckan in till Westwood centrum. Efter att ha snurrat runt och letat parkering på några bakgator hittade vi en bra plats. Parkeringsautomaten intill tog emot våra quaters mynt men räknade inte upp parkeringstid. Däremot gjorde den det när vi stoppade i dimes som ju är mindre valör vilket var lite märkligt. Att det var så pass billigt att parkera här överraskade oss dock positivt.

Westwood

Här finns en del bra butiker och Anki gick bland annat in på Bebe. Personalen var trevlig och serviceminded och Anki kom ut med en kasse med nyinköpta kläder.

Shopping i Westwood

Utanför stod en kille och jonglerade hej villt med en skylt för att locka förbipasserande att intressera sig för att hyra eller köpa lägenhet. Att utföra liknande konster med reklamskyltar var något vi skulle komma att se på allt fler ställen under vår vistelse i LA.

Penguins, Westwood
Penguins i Westwood

När vi gick igenom centrum fick Lasse syn på ett Penguin’s Frozen Yogurt, en favorit när han bodde här 1989-1990, men som han inte sett här sedan dess. Självklart gick vi in och köpte en bägare frozen yoghurt som vi kunde njuta av i solen utanför.

Westwood

Strax mitt emot där vi stod ligger en mycket välkänd biograf, Fox Westwood Village eller Mann Village Theater. Denna biograf som öppnade 1931 har ett speciellt utseende, och är vanlig förekommande vid premiärvisningar.

Vid hörnet av ett kvarter gick vi in på Bel Air Photo som hade ett mycket bra utbud av kameraprylar. Bland annat saknade vi ett linsskydd till ett vidvinkelobjektiv som de kunde hitta en bra ersättning för. Utbudet var bra och det är nog bästa foto-/videobutiken vi stött på i Los Angeles.

Westwood

Innan vi drog vidare gick vi in på CVS pharmacy och köpte kall dricka då värmen tog ut sin rätt i törst.
Vi hoppade in i bilen, drog åter ner taket och körde upp till Rodeo Drive och såg på gatulivet. Men vi stannade inte utan drog vidare till Melrose Boulevard. Efter vi parkerat gick vi upp och ned längs gatan.

Melrose

Melrose har gått från ett fokus på mer hippt lågbudget till ett charmigt område där den gamla miljön blandas med moderna boutiquer. Mellan de mer traditionella Melrose-affärerna besökte vi även ställen som Matrix, Urban Outfitters, Typhoon och Aldo liquidation.

Utav någon anledning var det nu Lasse som kom ut ur butikerna med shoppingkassar i händerna.

Melrose

Det var sen eftermiddag och vi insåg att vi behövde ta oss lite sen lunch. Längs gatan hittade vi mysiga Blu Cafe och slog oss ned på uteserveringen och beställde in en Veggiewich med iste och cola. Solen låg nu lågt och flyttade sig snabbt.

Anki lunchar, Melrose

Vid bordet bredvid satt några personer och talade om sina skådespelarkarriärer, inga ovanliga diskussioner att höra här i Los Angeles. Här vimlar det av personer som försöker lyckas som skådespelare, dock är det många som inte kommer någonstans utan bara får små jobb.

Antiques shopping, Melrose

I ena änden av affärsstråket gick vi in på Odd Things. Denna butik säljer verkligt udda antikviteter ur amerikansk 40-60 tals kultur och det är roligt att kolla även om man inte får något köplust.

Solen kröp allt lägre och vi återvände till bilen och körde till hotellet för att lämna av det vi shoppat och byta om inför för kvällen.

Hyatt West Hollywood

Innan vi begav oss ut igen åkte vi upp till hotellets takterrass. En person simmade några varv i den upplysta poolen. Vi var väldigt nöjda med utsikten ifrån vårt rum som ligger ut mot Sunset strip men uppe på taket får vi en bredare panorama vy .

Hyatt West Hollywood

Vi var sugna på mexikansk mat och återvände till Melrose för att besöka Antonios mexikanska restaurang. När vi blev tilldelade bord berättade kyparen att en medlem från Emerson, Lake and Palmer (ELP) gick samtidigt som vi kom. Personen som sådan var ingen vi kände till, men Lasse var bekant med 70-tals bandet.

Antonios Restaurant

Han nämnde även en annan känd skådis som varit här kvällen innan, någon som spelar maffioso i filmen Goodfellas.
Det fanns ingen tvekan när vi beställde in varsin Margarita, vår favoritdrink som också är en mexikansk specialitet.

Lasse på Antonios Restaurant

Anki beställde in enchiladas och Lasse tog en Yolanas special med en taco, en enchilada och en burrito. Stället är mysigt och maten god. Det kom in en typisk mexikansk orkester med fyra personer som spelade vid borden.

Anki på Antonios Restaurant

När vi var mätta och nöjda lämnade vi restaurangen och begav oss upp på Sunset och bort mot Wilcox. Vi betalade 5 dollar var i inträde och gick in på mysiga The Cat and Fiddle. Stället består av en mysig utegård och en pub med bås i ena delen inne.

The Cat and Fiddle

I baren ute köpte vi varsin Heiniken. Det var mycket folk och trevlig stämning på stället. Det fanns en hel del som hängde inne i baren, men självklart var det skönast ute i den varma kvällen.

The Cat and Fiddle

Vi blev kvar en stund, kollade på folk och kvällsliv, drack den kalla ölen och tog det lugnt.

Vi började känna oss nöjda för dagen och lämnade The Cat and Fiddle. Kön var lika lång nu när vi lämnade som när vi tidigare kommit dit.

I höjd med La Brea stannade vi till på Ralphs, en matbutik som är öppen dygnet runt och som ligger granne med ett av de husen som Lasse bodde i 1990. Klockan hade hunnit bli kvart i ett på natten. Vi köpte en coca-cola samt en tidning och körde tillbaka till hotellet.

Ralphs

Trots att vi gärna hade velat fortsätta och besöka några av de ställen som ligger strax intill vårt hotell på Sunset strip var vi rejält trötta och somnade snabbt när vi la oss i sängen på vårt hotellrum på tionde våningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *