Lyx och flärd på Rodeo Drive

När vi vaknade på Hyatt på morgonen sken solen redan ute. Vår resplan var inte helt spikad, vi ville gärna åka till San Francisco men njöt samtidigt av livet i Los Angeles. Vi testade att buda på hotell i både San Francisco och Los Angeles på webbsidan vi brukar boka hotell via och lät resultatet av detta bestämma om vi skulle stanna eller lämna stan för några dagar.

Resultatet blev att vi nästkommande natt fick rum på 4-stjärniga Sheraton Delfina i Santa Monica, Los Angeles, ett stenkast från Santa Monica Piren och 3rd Street Promenade.

Utsikt från Hyatt, Los Angeles
Utsikt ifrån hotellet över villor på slänten till Hollywood Hills

Från vårt nuvarande hotellrum kunde vi blicka ut över de flotta villor som byggts på slänten till Hollywood Hills. De flesta med stora panoramafönster som helt säkert ger en fantastisk utsikt över Los Angeles. Österut kunde vi se välkända Chateau Marmont, lyxigt hotell med många kändisar i sitt klientel. I stort sett varje känd musiker eller skådespelare sedan femtitalet och fram tills idag har bott här.

Beverly Hills, Los Angeles

Vi tog hissen ner till bottenvåningen och checkade ut ifrån Hyatt hotel. På baksidans hotellparkering hoppade vi in i bilen, fällde ner taket och körde iväg västerut på Sunset. Det var dags för frukost och efter att ha svängt ut på Santa Monica åkte vi via Wilshire in mot Westwood Village.

Frukost på Noah's, Los Angeles

Det tog oss inte lång stund att hitta ett ställe vi gillade, Noah’s New York bagels. På hörnet av Lindbrook Drive och Westwood Boulevard parkerade vi bilen och gick in och beställde bagels, kaffe och juice. Utanför fanns det stolar och bord där vi slog oss ner och njöt av god frukost i värmen.

Frukost på Noah's, Los Angeles

Närheten till UCLA var uppenbar, många kunder på caféet var ungdomar med högar av böcker bredvid sina muggar med Caffe Latte.

När vi ätit upp satt vi kvar en stund och diskuterade planen för dagen. Det ett stort urval men vi valde att hoppa in i bilen och köra tillbaka via Wilshire där vi sedan svängde in på Rodeo Drive. Efter att vi kört ett varv utan att hitta någon parkering utmed gatan körde vi in i ett parkeringshus där vi parkerade bilen högst upp på taket.

Rodeo Drive, Los Angeles

Härifrån fick vi en utsikt över den berömda gatan med alla sina lyxiga butiker. Vi tog oss snabbt ner och ut på gatan. Det är inte vilken gata som helst vi strosade ned längs, kantad av stora luxiösa butiker med alla världens mest ansedda märken som t.ex. Louis Vuitton, Guess, YSL, Dolce Gabana.

Rodeo Drive, Los Angeles

Det var kul att kolla utbudet och då vi planerade att köpa nya solglasögon passade vi på att kolla in just detta lite extra. Vi hittade några som intresserade oss både hos Prada och Armani.

Rodeo Drive, Los Angeles

Vi passerade igenom Via Rodeo, en charmig gågata med kullerstenar i en änden av Rodeo Driver, där vi bland annat kikade in på Porsches design butik.

Dior, Rodeo Drive, Los Angeles

När vi kom ner på Wilshire gick vi förbi Regent Beverly Wilshire Hotel, ett välkänt lyxhotell som många känner igen från filmen Pretty Woman.

Luxe Hotel Rodeo Drive, Los Angeles

Åter upp längs Rodeo Drive hittade vi en mysig uteservering, Bar 360 på Luxe Hotell. Det var perfekt timing för en sen lunch, och var bättre än här, med ett glas svalt vitt vin från Kalifornien under en varm och skön sol.

Anki lunchar på Luxe Hotel Rodeo Drive, Los Angeles
Anki njuter av ett glas vitt på Luxe Hotells servering utmed Rodeo Drive.

Lunchen blev en Ceasar sallad och en kalkon sandwich. Stacy som serverade oss var mycket trevlig. Det var otroligt trevligt att sitta på denna restaurangs uteservering, sippa på gott vin och kolla på folk som strosade upp och ner för Rodeo Drive.

När vi kände oss klara med Rodeo Drive hade klockan redan hunnit bli sex på eftermiddagen och vi körde västerut mot Santa Monica. Vid West Pico och 6th Avenue checkade vi in på lyxiga Sheraton Delfina.

Sheraton Delfina, Santa Monica, Los Angeles
Dubbelrum på Sheraton Delfina i Santa Monica

Hyatt hade varit fint, men det var ingen tvekan om att detta hotell höll högre klass vilket märktes direkt när vi steg innanför ytterdörren. Själva rummet var i samma anda, mycket stilfullt och modernt inrett. Vi vilade fötterna en stund och bytte sedan om inför kvällen.

Main, Santa Monica, Los Angeles

Main Street är en gata som vi aldrig faktiskt utforskat, men vi har läst att den ska vara väldigt trevlig. Några kvarter ner från hotellet följde vi gatan söderut. Det visade sig vara ett mycket trevligt område med gott om restauranger och barer. Det fanns även en del butiker, men de var förståss stängda vid denna tid på kvällen.

Via Veneto Restaurant, Santa Monica, Los Angeles

Efter att kollat runt bland många trevliga restaurangalternativ föll vi för Viva Veneto, en mysig italiensk restaurang med högt tak och dämpad belysning. I dörren på vår väg in passerade vi Markus Schenkenberg.

Via Veneto Restaurant, Santa Monica, Los Angeles

Vi fick ett mysigt bord och slog oss ned. Naturligtvis valde vi två rätter av deras goda pasta. Lasse tog en Ravioli med spenat och Ricotta medan Anki valde en Penne Arabica, Penne med kryddig tomatsås. Det passade självklart utmärkt med vår dryckesval, ett glas Chianti vin var.

Lasse på Via Veneto Restaurant, Santa Monica, Los Angeles

Det var sen kväll när vi betalade och lämnade restaurangen. Några kvarter längre ner gick vi in på mysiga World Cafe där vi satte oss i två fåtöljer vid ett litet bord. Tyvärr visade det sig dock att de höll på att stänga och inte längre serverade något.
Det var lugnt och stilla längs gatan när vi gick tillbaka på Main till hotellet.

Main, Santa Monica, Los Angeles

Vi återvände till Sheraton Delfina och kunde summera ännu en härlig dag i Los Angeles.

Det var en otroligt skön säng vi gled ner i, och vi föll snart i sömn efter att huvudet tagit plats på den mjuka kudden.

Sheraton Delfina, Santa Monica, Los Angeles
Lobby på Sheraton Delfina, Santa Monica.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *