Jay Leno och House of Blues

Vi vaknade på det mysiga rummet på Hotel Angeleno. Eftersom vi inte bokat hotell för kommande natt såg vi till att koppla upp oss online för att budade hotellrum via Priceline. Vi fick napp på ett nytt hotell.

Hotel Angeleno mur och logo, Los Angeles

Det var dags att checka ut ifrån Hotel Angeleno för denna gång. Vi packade ihop väskorna och åkte ner.

Hotel Angeleno lounge, Los Angeles

Innan vi lämnade hotellet passade vi på att gå runt på hotellet och se oss om lite mer. Vi tittade in i deras gym, och loungen; ett trevligt rum med soffor som välkomnar en att slå sig ner och koppla av.

Hotel Angeleno lounge, Los Angeles

Lockar solen kan man gå ut till poolen utanför. Det var ingen här denna morgon, men det är lätt att tänka sig att sitta här och ta en drink i solen någon eftermiddag om man bor här vid fler tillfällen.

Hotel Angeleno pool entré, Los Angeles

Poolen ligger dold bakom väggar som skärmar av och ger avkoppling från staden runt om. Väggen längs med poolen var snyggt dekorerad med massor av små mörka stenar tätt staplade ihop.

Hotel Angeleno vägg, Los Angeles

De flesta som kört från centrala Los Angeles via 405 har sett Hotel Angeleno eftersom det är en så annorlunda byggnad, rund och hög vilket gör att den nästan ser ut som ett torn.
I vissa lägen runt hotellet skuggade byggnaden från den annars så starka solen.

Hotel Angeleno exterior, Los Angeles

När man bor på hotellet så parkerar hotellpersonalen din bil, det är inget val utan en förutsättning. Vi bad om vår bil och mycket snart rullade de fram bilen, hjälpte oss i med väskorna och höll upp dörren för oss när vi hoppade in.

Hotel Angeleno entre, Los Angeles

När vi körde ut från hotellets parkering vände vi oss om och kollade in hotellet en gång till. Vi skulle gärna återvända till Hotel Angeleno i framtiden, personalen var trevlig, rummet fint och läget perfekt.

Hotel Angeleno, Los Angeles

Idag hade vi tänk att se om vi kunde få biljetter till TV-inspelning av någon show, och körde därför upp till Burbank. Vi körde till Alameda avenue och letade upp den lilla byggnaden för biljettköp och utgångspunkt för NBC tour. Här gick vi in för att fråga efter biljetter till de TV inspelningar som skedde samma dag.

NBC studios vägskylt, Burbank, Los Angeles

För att få biljetter till inspelningar några dagar framåt i tiden måste man ansöka och får dem då skickade till en; en lite mer tidskrävande insats som också kräver mer planering. Vi upplevde det dock förvånandsvärt enkelt att få biljetter till samma dag. Om det var en tillfällighet eller om det alltid är så vågar vi inte säga.
När vi kom fram till disken och frågade om biljetter till Jay Leno var bara frågan tillbaka; ”Yeah, how many?” varpå vi fick två biljetter. Dessa biljetter var dock ingen garanti för att få plats och vi blev rekommenderade att komma dit i god tid och köa.

Även om vi var glada över biljetterna blev vi lite splittrade till det faktum att det skulle ta hela dagen trots att showen bara skulle ta två timmar. Vi var, som ofta på våra resor, sugna på att få ut så mycket upplevelse och se så mycket som möjligt under dagen. Än så länge hade vi inte ätit frukost och nu närmade sig klockan lunch så vi siktade in oss på att leta upp ett ställe för brunch.
Vi körde igenom Burbank och hittade ett trevligt ställe med en liten terrass vilket såg perfekt ut för oss, Patys Coffee House, i det intill liggande området Toluca Lake.

Anki på Patcys Coffee, Los Angeles

Sådana här fina dagar försöker man hålla sig ute, dessutom skulle vi sitta inomhus under större delen av eftermiddagen för TV-inspelningen.
Vi beställde in bagels med Cream cheese och kaffe och snart kom servitrisen tillbaka och serverade oss. Vår brunch satt gott och det var skönt i värmen på terrassen.

Patys Coffee House, Burbank, Los Angeles

När vi nu tagit oss hit och fått tag på biljetter ville vi inte missa tillfället och körde därför tillbaka till NBC studios. På en tvärgata hittade vi en parkering och gick nu mot byggnaden med alla Tonight Show i olika färger på ena sidan.

NBC, Tonight Show vägg, Burbank, Los Angeles

NBC, Tonight Show with Jay Leno skylt, Burbank, Los Angeles

Vi tog plats i kön som snart slingrade sig runt byggnaden. Rakt över gatan låg en nedlagd legendarisk Jazz club, Chandey’s, som Lasse besökt 1993. Stället har gett trevligt minne av fin musik och den märkliga kombinationen av kaffe och popcorn serverad av servitriser som passade upp kunderna med stora leende och ett ”more coffee honey?” Klubben blev sedermera känd i samband med mordanklagelserna mot Robert Blake, mest känd som Baretta, en incident i maj 2001.

Efter en lång väntan dök NBC personal upp och började briefa oss om förutsättningarna. Vi fick inte ta in några kameror, men skåp fanns som vi kunde låsa in dem i. De skulle släppa in oss och ge oss plats i omgångar.
När vi till slut kunde gå in fick vi passera en metall detektor typ de som finns på flygplatser. Vi blev visade in och placerade till höger om scenen på en liten läktare. Ett fåtal personer hade fått plats på några stolar på golvet framför Jays bord, men det var högst 10-15 personer på en rad.

Biljetter till Tonight Show, NBC, Burbank, Los Angeles

Först kom en uppvärmare, en person som skall ”elda på” publiken och underhålla dem. Vi var med om en sådan när vi var på Warner Brothers inspelning av Drew Carey Show 2002. Sedan kom Jay Leno själv ut och snackade med publiken, lät sig fotograferas med några utvalda och var allmänt trevlig och underhållande. Vi reagerade på hur Jay var klädd i sina vardagliga kläder när han snackade med publiken inför inspelningen och sedan gick ut och på ungefär fem minuter var omklädd i sedvanlig kostym och redo att köra igång.

Tonight Show på tv

Bandet inledde och kamerorna drog också igång. Som alltid inledde han med lite stand-up comedy. Kvällens första gäst var Rosario Dawson som var aktuell med filmen Clerks 2. Nästa gäst var Cedrik the Entertainer, som vid tillfället var okänd för oss men som vi sett i många filmer efteråt. Han sjöng lite grann med bandet och snackade sedan loss med Jay. Kvällens musik underhållning bestod av Dashboard Confessional som var ett nytt och högaktuellt band från Florida. Vi hade sett bandnamnet i lite olika sammanhang senaste dagarna så det var uppenbart att de antingen var nära genombrott eller helt enkelt blev hårt promotade. Bandet spelade ”Don’t Wait” från deras album Dusk & Summer. Det var kul att se att de körde helt live och inte playback som annars varit vanligt i många sådana här shower.
Nu var showen över och Jay och gästerna tackade för sig. Vi fick reda på att det skulle visas samma kväll, passade det skulle vi försöka se det på hotellrummet. När vi kom hem tog vi reda på att detta var säsong 15 och avsnitt 24 av The Tonight Show with Jay Leno.

När vi kom ut på gatan utanför var det fortfarande ljust ute. Flera personer från andra TV-shower kom fram och erbjöd biljetter till deras inspelningar men ingen av dem lockade oss tillräckligt. Vi gick istället den korta biten till vår parkerade bil, fällde ner taket och körde iväg. På vägen ifrån området passerade vi ett av de kända vattentornen med Warner Brothers logotyp på.

Warner Brothers vattentorn, Los Angeles

Vi körde ner till Hollywood och västerut via Sunset Boulevard. Det var hög tid att checka in på hotellet för kvällen, vi återvände till Hyatt on Sunset.
Vi gjordeett kort stopp på hotellet för att ställa in vårt bagage och vila fötterna några få minuter innan vi åter gav oss ut. Vi fortsatte västerut för att svänga söderut på La Cienega Boulevard.

Reklamskylt, Los Angeles

En stor Louis Vuitton skylt dök upp strax innan vi svängde in på parkering till Beverly Center, ett stort shopping center på flera våningar.

Beverly Center, Los Angeles

Anki besökte bland annat Wet Seal, en butik hon köpt en hel del kläder på i Soho New York. Vi kollade båda på nya solglasögon och besökte bland annat Solstice och Sunglass Hut.

Beverly Center, Los Angeles

Klockan började bli sen och snart skulle de stänga, så vi gav oss ner till parkeringen och körde tillbaka mot vårt hotell.

House of Blues skyltAngeles

Vi hade inte bestämt var vi skulle äta ikväll, men granne med vårt hotell ligger House of Blues vilket både är en restaurang och en lokal för konserter. På baksidan ligger ingången till the Porch där vi gick in och fick ett bord.

House of Blues the Porch, Los Angeles

Det skulle inte vara någon konsert ikväll, men på de kvällarna någon uppträder kan man se ner på scenen genom en glasruta. Om några dagar skulle faktiskt Dashboard Confessional som vi sett hos Jay uppträda just här. Vi tog in ett glas rött, Anki beställde en pasta och Lasse en jambalaya. Hela inredningen är minst sagt speciell.

House of Blues pasta, Los Angeles

House of Blues jambalaya, Los Angeles

Mycket av inredning och dekorationen skall framstå som gammalt, rustikt och slitet. Influenserna från sydstaterna och kulturen där är tydliga med många djupa färger och färggranna mönster med lite voodoo förtecken.

House of Blues restaurang, Los Angeles

När vi ätit upp den goda maten kunde vi inte motstå frestelsen, vi tog in en slags choklad kaka som var utsökt.

House of Blues chokladkaka, Los Angeles

När vi lämnade restaurangen passade vi på att gå runt byggnaden och se hur den såg ut nu när den var upplyst.

House of Blues, Los Angeles

Den må vara arrangerad, men de har lyckats bra och den ser lite lagom mystisk och gammal ut dovt upplyst och med flera skyltar av blå neon.

House of Blues, Los Angeles

House of Blues, Los Angeles

Nu började vi bli lite trötta efter en lång och händelserik dag och det var skönt att bara behöva gå över gatan och ta hissen upp till vårat rum.

Hyatt taget ifrån House of Blues på andra sidan gatan, Los Angeles

Vi la oss i sängen och slog på TV för att se Jay Leno show som vi varit med om inspelningen av. Det var inte uppenbart, men då vi visste var vi satt i lokalen kunde vi skymta oss när kamerorna svepte över publiken vid några tillfällen. Det var inte svårt att somna när programmet var slut.

Jay Leno Tonight Show visades med ungefär en veckas fördröjning i Sverige, vilket innebar att vi skulle hinna hem till Sverige för att kunna spela in programmet när det sändes hemma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *