Sol, bad och avslutning i Esteponas hamn

Så snart vi hade ätit frukost och röjt undan efter oss gick vi den korta biten ner till poolen. Det fanns lite tendens till blåst idag också och det var smidigt att hålla oss runt huset eftersom det tyvärr skulle packas en del idag.
Det var ganska lugnt vid poolen även denna dag vilket vi tyckte var skönt. Vi solade, badade, läste, snackade, skrattade… ja, vi hade en härlig dag under Spaniens sol. En vanlig dag om man ser till hur bra vi brukar ha det i Spanien, men inget blir ju ”som vanligt” när vi hade våra vänner, Chistina och Anna på besök.

Pool

Christina hade som vanligt mest ”tid” i poolen där hon låg och njöt. Vi andra gjorde väl några korta dopp, men hon var helt enkelt i mest av oss.
Vi har alla fastnat för frågespelet MIG under Spanien resan och alla var sugna på lite revange. Här är det Anna som håller i pennan och markerar i blocket när någon av oss lyckats få ett MIG-kryss.

Anna vid poolen

Vi spelar spel och njuter av det sköna vädret. Här är Anna, Christina och Lasse mitt uppe i MIG spelet.

Vi spelar spel vid poolen

Agustin som sköter området har sina verktyg vid poolen och vid ett tillfälle när han kom förbi satte han sig en stund och Anki pratade en stund med honom innan han gick vidare för att fortsätta arbeta.

Augustin

När det blev sen eftermiddag drog vi oss tillbaka till huset. Lasse fixade lite i trädgården och passade på att slänga ett gammalt parasoll. Det blev en sen lunch denna dag. Anki friterade lite pommes frittes som vi åt i trädgården tillsammans med en kall San Miguel under tiden vi tog ännu en omgång av MIG.

En öl och spel i trädgården

Det var vår sista kväll i Spanien och vi föreslog för Christina och Anna att vi antingen skulle äta middag i Esteponas hamn eller på restaurangen Venta La Choza. Efter lite velande bestämde vi oss för att ta Esteponas hamn där det finns lite alternativ att välja på. Tiden då Anna och Christina har varit och hälsat på oss hade gått alltför snabbt och tyvärr fanns inte tid att göra allt vi skulle vilja. Venta La Choza får vi förhoppningsvis besöka tillsammans med dem någon annan gång.

Hamnen i Estepona

Anna skålar

Anna och Lasse hade pratat om att prova en äkta spansk Paella ända sedan Christina och Anna kom hit. Så här den sista kvällen bestämde de för att göra slag i saken. Paella tar något längre tid än övrigt på menyn och därför fick vi vänta ett tag på vår mat. Men under tiden blev vi serverade goda oliver och vitlöksbröd som vi njöt av under den spanska himeln. Och det goda spanska rödvinet var mycket gott att skölja ner allt med.

Paella

Vi blev serverade en stor portion Paella i en slags stekpanna i gjutjärn. Förutom riset med saffran innehöll den ärtor, musslor, snäckor, bläckfisk och jätteräkor. Ovanför svajjade palmbladen och den spanska kvällsbirsen var ljummen. Trots att vi inte orkade mer än hälften var vi mycket mätta. Vi var på tok för mätta för efterrätt, men för smakens skull tog vi och beställde in.

Palmblad

Nu var vi mer än mätta och nöjda. Vi betalade, tackade och gick tillbaka till bilen och körde hem. Klockan var mycket men som vanligt fanns en hel del att fixa innan vi kunde lägga oss. Christina och Anna hjälpte till men vi var tvugna att fixa det sista själva. Extremt trötta la vi oss till sist vid halv tre på natten. Zzzzzz….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *