Marknad i Estepona

Redan igår kväll planerade vi dagens mål. Det var nämligen söndag och som alla söndagar finns det en marknad i Esteponas hamn.

Vi åt frukost och hoppade in i bilen och gav oss av. Som vanligt var parkeringen vid den lilla hamnen fullsmockad, men vi hade tur och kom i rätt tid för att ta över en plats när två spanjorskor skulle backa ut sin lilla bil.

Marknad i Estepona

Vi gick utmed vattnet och kikade in i lite marknadsstånd här och där. Väskor, smycken, kläder och musik var bland annat det som var av intresse. Alla tre tjejerna shoppade loss medan Lasse kikade runt och fotograferade en del. Mycket på marknaden är lite mer intressant för kvinnor än män helt enkelt, även om det är mysigt att bara strosa omkring.

Vi tar en paus från marknaden

Efter att tagit oss igenom det mesta var vi törstiga, lite trötta i fötterna och behövde en stund att fundera över vissa potentiella inköp. Vi slog oss ned vid ett bord på Jazz Bar som ligger mitt i marknaden och är inhyst i ena delen av den runda blå byggnaden som delar den lilla hamnen i två delar. Det blev lite öl och lite läsk för att släcka törsten och sedan tog vi in lite Oliver som snacks.

Det blev några beslut tagna, Anki fick köpt en väska. För pengar hon fått av hennes mamma, pappa, moster och morbror köpte hon ett jättefint halsband och armband i handgjort silver där kedjan består av hjärtan som satts samman till en länk.
Alla kände sig nöjda och vi gick tillbaka till bilen för att köra den korta sträckan från hamnen in till centrum.

Estepona strand

Vi gick den korta sträckan ner till Esteponas strand. När vi kom till stranden bestämde vi oss för att sätta oss på en av strandrestaurangerna. Det var fullt av spanjorer som hade siesta och passade på att äta ordentligt stora måltider. Trots att det var mycket fullt så fick vi ett bord ganska snabbt och beställde in lite lättare lunch i form av sallad, pommes och bröd.

Christina är först i havet

När vi ätit upp och betalt gick vi ut på stranden och hittade en liten plätt en bit från vattnet. Vi la oss på våra badhandukar på stranden och sträckte ut oss i solen. Det var hett och Christina tog täten när det gällde att hoppa i det lockande, men något kalla vattnet.

Estepona strandpromenad

Eftermiddagen gick och spanjorerna kom och gick, medan solen svalnade av något. Lasse tog på sig sandalerna och gick bort till en kiosk och köpte lite glass och dricka till oss alla. Det var underbart gott i värmen!

Estepona strand

När vi kände oss färdiga med stranden samlade vi ihop våra saker och gick in till Esteponas gågata. Ganska snart upptäckte vi att de hade fiesta och alla butiker var stängda. Det var glad och uppsluppen stämning med musik lite varstans. Många av spanjorerna var ordentligt uppklädda. Framme vid apelsintorget var tält uppställda med serveringar. Musiken var hög och många ställde sig spontant och dansade.

En festklädd pojke på apelsintorget i Estepona
Spanjorerna älskar att klä upp sina barn. Här är det en liten pojke som poserar framför mammans kamera, vi passade också på att ta kort.

Tillbaka på gågatan hade det kommit ännu mer folk. Feststämningen var hög. En man dök på Lasse och Anki och bjöd på ett glas med vad vi gissade var någon äpple och vanilj likör utspätt med något. Trevligt om än inte det godaste vi druckit.

Gatufest på gågatan i Estepona

När vi vandrade tillbaka öppnade Churrerian och vi beställde in Churros. Man får stora portioner och vi åt vad vi orkade och lämnade resten. Churros är typisk spanskt ”snacks” som görs på en smet liknande pankakssmet som spritsas ut i kringlor och friteras.

Churros

På väg till bilen drog Lasse i sitt ben rätt hårt, speciellt knät, i en vägspärr i form av en järnstolpe och Anki fick ta över ratten hem. Vi körde tillbaka till Manilva där vi gick in och fixade lite medan Christina och Anna körde iväg igen för att köpa lite mat. Till viss förvåning kom de tillbaka en stund senare och berättade att alla butiker i Sabenillas var stängda ikväll, antagligen beroende på att det var söndag. Anki och Christina satte sig istället i bilen och körde till Carrefour i Estepona. Där kom de på att klockan höll på att bli riktigt mycket och vi bytte taktik för kvällens middag. Någon timma senare var de tillbaka med två stora Pizza kartonger.

Vi spelar MIG i trädgården
Anna koncentrerar sig för att komma på rätt svar i frågespelet.

Till pizzan tog vi lite vin och när den var uppäten gav vi oss på en runda MIG innan det var dags att ge upp för dagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *