Prinsessan Madeleines och Chris val av destination för bröllopsresa

Spekulationerna var många efter det vackra bröllopet mellan Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill; vart skulle de ta vägen på bröllopsresa? Men vi blev inte förvånade när det stod klart de valt Seychellerna, en av våra absoluta favoriter när det gäller tropisk solsemester.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

I det sköna vattnet vid stranden Anse Source Dargent, La Digue Seychellerna

Spekulationerna var många efter det vackra bröllopet mellan Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill; vart skulle de ta vägen på bröllopsresa.

Detta par, som besökt många vackra platser på vår jord och inte har några direkta ekonomiska begränsningar när det gäller att välja en av livets viktigaste destination, kan förstås välja och vraka. Vi på LimeWave hade Bora Bora, Seychellerna eller eventuellt Maldiverna högt på listorna. Med tanke på att Kronprinsessan Victoria och hennes Daniel valde Bora Bora i Söderhavet, så var det inte helt oväntat att Madeleine och Chris faktiskt valde något annat resmål.

Seychellerna är en av våra favoritdestinationer

Norr om Madagaskar utanför afrikas kust ligger över 100 öar utslängda i Indiska Oceanen som tillsammans bildar det lilla öväldet Seychellerna.

Seychellerna är verkliga paradisöar med vacker genuin natur och karakteriseras av vackra granitklippor som ligger utspridda utmed de vita stränderna.

Landning på Seychellerna 2011


Film från landning på Seychellernas internationella flygplats söder om huvudstaden Victoria på Mahé.

Mahé är huvudö och den största ön i Seychellerna. En trevlig ö, men vi rekommenderar att även ta sig ut till några av de andra öarna.

Madeleine och Chris valde North Island, Seychellerna

Tyvärr har alla inte förmånen att kunna ta sig till privata lyxöar så som vår prinsessa gör på sin smekmånad. North Island som de just nu befinner sig på har vi kollat in tidigare. Flera celebriteter har spenderat smekmånader och semestrar här. Ön har 11 villor och prislappen att bo här ligger på mellan 2-3000 EUR per person och natt under högsäsong.
Prinsessparet sparar några slantar på att vara där nu, då juni månad faktiskt räknas som lågsäsong nu under sommaren.
North Island, Seychellerna

Vår paradisö La Digue

La Digue, är en av de sk. “inner islands” och vår absoluta favorit ö. Flera turister tar sig hit över dagen, som en utflykt från Praslin, men vi bor gärna större delen av tiden på La Digue.

Skonare från Mahe till La Digue, Seychellerna


En båtresa från Victoria hamn med en skonare som fraktade varor till La Digue. En solig seglast på Indiska Oceanen till den underbar paradisön i Seychellerna.
Läs reseskildring och se foton »

20110218-22-La-Passe-La-Digue-Seychelles

Endast ett fåtal motorfordon förekommer på ön. Här bör man hyra cykel för att ta sig runt.
La Digue har visserligen exploaterats och vi såg stora skillnader mellan vårt första besök 2003 och vårt senaste 2011. Fler hotell har dykt upp, och några bilar ytterligare även om det fortfarande är få. Men fortfarande är det ett sant paradis med pitoreska och vackra stränder som inte påminner om någon annan plats.

En av världens mest kända stränder ligger på La Digue. På denna strand har vi spenderat många sköna och lata dagar.

Anse Source D’Argent, La Digue Seychellerna


Video från stranden Anse Source D’Argent, en av världens vackraste stränder och ofta använd av modefotografer.
Läs reseskildring och se foton »

Anse Source D’Argent ligger i L’Union estate naturreservat där man även kan vandra omkring bland vackra plantage och studera de gigantiska sköldpaddorna som inte låter sig störas av nyfikna besökare på cykel.

Vi kan gratulera Madeleine och Chris till ett mycket lyckat val för bröllopsresan. Hur vackert det är på North Island kan vi bara drömma om och se på öns webbsida. Men övriga Seychellerna är mer än underbart och ett fantastiskt resmål för romantik och paradisstränder.
Och det behöver faktiskt inte kosta en hel förmögenhet heller…

Läs mer om Seychellerna


Mahé, Seychellernas huvudö
Praslin, Seychellernas näst största ö
La Digue, vår favorit ö på Seychellerna

Våra reseskildringar från Seychellerna

Seychellerna – Indiska Oceanens pärla Reseskildring från 2003

Underbara stränder på Seychellerna Reseskildring från 2011

Relaterade Sidor

Relaterade reseskildringar

Romantic destinations

There are romantic destinations all around the world, and one doesn’t need to travel far if it is all about making time for each other. But if you still want to experience something a little extra during a romantic getaway or honeymoon, we’ve visited quite a few destinations that are likely high on many people’s list of romantics destinations.

Läs mer och se bilder »
Union Square hjärtat i San Francisco

Romantiska resmål

Det finns romantiska resmål över hela världen, och man behöver inte heller åka så lång om det handlar om att få tid för varandra. Men vill man ändå uppleva något lite extra på sin resa i romantikens tecken som kanske rent av är en bröllopsresa finns många av dessa destinationer högt på mångas lista.

Läs mer och se bilder »