Romantiska resmål

Det finns romantiska resmål över hela världen, och man behöver inte heller åka så lång om det handlar om att få tid för varandra. Men vill man ändå uppleva något lite extra på sin resa i romantikens tecken som kanske rent av är en bröllopsresa så har vi besökt några destinationer som sannolikt finns högt på mångas lista.

Paris

Få platser i världen är lika förknippad med romantik som Paris. Dagar hand i hand längs Seine och kvällar på charmiga och mysiga restauranger i St Germain är ett perfekt recept för en lyckad romantisk weekend.

Dag i mysiga Paris

Rom

Den eviga staden med historia i varje gatuhörn lämnar ingen oberörd. Promenera hand i hand längst gamla kullerstensgator. Och hur romantiskt är det inte att dela en flaska vin på en liten trattoria i Trastevere, likt den välkända scenen ur Disneys Lady och Lufsen.
Colosseum in Rome, Italy
Faktasida Rom

New York

Staden som aldrig sover är full med romantiska platser, hotell och restauranger. En tur i en roddbåt i Central Park följt av lunch på The Boathouse. En drink i West Village och romantisk middag i Little Italy på tu man hand uppfyller allt man kan önska sig av en dag i romantikens tecken. Perfekt avslutning på kvällen är en promenad med den vackra kvällsvyn över Brooklyn Bridge.

Faktasida New York

Maldiverna

När man tänker på lata dagar i solen längs en blå lagun är det inte sällan just Maldiverna som många kommer att tänka på. Eftersom man i regel stannar på en enda liten ö passar denna destination perfekt för en bröllopsresa. Paradis vyer vart man än tittar dag som natt.

Reseskildring Maldiverna

Mauritius

Till skillnad från Maldiverna är Mauritius bara en enda ö, om man räknar bort den lilla ön Rodrigues. Runt om ön finns många fina stränder och fina Resorts som gjorda för långa dagar i romantiskt tema.

Seychellerna

Platsen för några av jordens vackraste stränder. Här kan man även resa runt och besöka flera öar. De tre inner islands; Mahé, Praslin och La Digue erbjuder alla underbara stränder i vackra gröna miljöer. Och har man mycket extra slantar finns ytterligare några alternativ på luxiösa och paradis öar i ögruppen.

Reseskildring från Seychellerna

Tulum

På Mexikos östra sida är Tulum en av de mest romantiska destinationer man kan hitta. Bara två timmar med bil söder om Cancun hittar man små Cabanas, rustika så väl som lyxiga, utmed en lång sandstrand där man sällan behöver trängas med andra.

Underbar dag i Tulum

Aruba

Karibien, eller Västindien som vi ibland kallar det, är fullt av fina öar som passar för bröllopsresa. I södra Karibien, strax utanför Venezuelas kust, ligger ABC öarna. Dessa öar ligger utanför orkanbältet och har jämnare temperatur året runt än öarna norrut. Mest känd är Aruba som också är den som lockar flest besökare med sina fina sandstränder.

Faktasida Aruba

Cook Öarna

När man drömmer om paradisöar så är kommer bilderna av en atoll i Söderhavet ofta upp. Om man inte blir avskräckt av den långa flygresan så är Aitutaki i Cook Öarna en av de mest underbara platserna man kan spendera tillsammans med sin älskling. Perfekt för smekmånad.

Faktasida Cook öarna

Även om det självklart är sällskapet som är det viktigaste vid en romantisk resa eller bröllopsresa, så kan vi garantera att dessa resmål hjälper till att skapa en oförglömlig resa!

This post is also available in: Engelska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *