Solnedgång över Eagle Beach, Aruba

Stränder på Aruba

Gemene mans bild av kritvita långa sandstränder, varma bad i kristallklart turkost vatten, vajande palmer och sköna kvällar stämmer väl överens med hur det verkligen är på Aruba.

Gemene mans bild av kritvita långa sandstränder, varma bad i kristallklart turkost vatten, vajande palmer och sköna kvällar stämmer väl överens med hur det verkligen är på Aruba.

Arubas stolthet är givetvis de långa vackra vita sandstränderna. Stränderna i detta västindiska paradis som fortfarande tillhör det nederländska kungadömet är bland de mest paradislika och renaste stränderna i Karibien, och de flesta är lätta att ta sig till.

Eagle Beach

Den vackraste stranden på Aruba.
Eagle beach är en flera kilometer lång, vit strand som är ett måste att besöka. Den blå himmeln bildar tillsammans med det vackra klara havet i turkos och grön färg en fantastisk vy för ögat.

Stranden ligger endast 5 minuters bilväg från Oranjestad.
Hotellen i närheten ligger på andra sidan gatan och stör därmed inte stranden som är väldigt lugn och naturlig med de speciella divi divi träden på stranden.

Eagle Beach, Aruba

Eagle Beach har utifrån en undersökning gjord av USA Today blivit utnämnd till den bästa stranden i Karibien. Stranden ligger även högt upp i Tripadvisors topplista på världens vackraste stränder.

Vågorna kan slå in ganska högt men kommer man förbi vågbrytningarna är vattnet lugnt.

Solnedgång över Eagle Beach, Aruba

Palm Beach

En mycket vacker strand, nära belägen flera av Arubas resorts. En 3 kilometer lång barnvänlig strand med lugnt varmt vatten. I och med närheten till resorts och restauranger är strandlivet betydligt livligare än på Eagle Beach.

Palm Beach är en strand med gott om aktiviteter för den som inte bara vill ligga still på en strandstol. Här erbjuds bland annat mängder med vattenaktiviteter och beach volleyboll.

Palm Beach har fått utmärkelsen av Condé Nast Traveler att vara en av världens bästa stränder.

Baby beach

Baby beach ligger på den mest södra delen av Aruba.
Stranden är oerhört vacker, och man får förbise det inte så vackra raffinaderiet i bakgrunden när man blickar norrut.

Vattnet här är grunt vilket skapar extra tydliga smaragdgröna och blå färger i vattnet. Det skyddas av ett långt rev vilket gör att det aldrig kommer höga vågor. Det är långgrunt vilket gör det till en utmärkt badstrand för barn och familjer.

Baby Beach, Aruba

Hadicurari Beach

Hadicurari kallas även Fisherman’s Huts. Det är en vit sandstrand, dock med betydligt mer grus och stenar. En perfekt plats för vindsurfing och kitesurfing, och utrustning för dessa vattensporter finns att hyra direkt på stranden.

Sedan 1987 hålls här årligen en internationell windsurfing tävling på Hadicurari beach; Hi-Winds Pro Am Windsurfing Competion.

Vattnet är grunt, och det finns en hel del fiskar. På grund av den höga aktiviteten av vattensporter finns det dock andra stränder som rekommenderas för den som önskar snorkla.

Boca Catalina

Populärt och bra val av plats för snorkling med sitt grunda vatten och färgglada fiskar. Boca Cataline är dock en liten strand, och se till att ta med dricka och ev förtäring då det inte finns några faciliteter på stranden.
Det går ingen kollektivtrafik till denna del, så hit får man ta sig med egen bil eller taxi.

Relaterade Sidor

Aruba sailboat by Eagle Beach

Aruba

Soldränkta dagar längs vackra vita härliga stränder i södra Karibien, Aruba är kanske en av de vädersäkraste öarna i Västindien. Oranjestad erbjuder trevliga restauranger där man kan få något gott under tiden varma vindar sveper in.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar