Margarita Day – 22 februari!

Den 22:a februari varje år firas Margarita Day som hyllning till den goda drinken!

Frozen Margarita El Nopal Restaurang, Adonis Tulum Resort

Margaritans oklara historia

Det finns många olika historier om var Margarita drinken kommer ifrån, men de flesta utgår från någonstans i Mexiko och någonstans mellan 1937 och 1948. Den mest accepterade historien är att Margaret Sames, en societetsdam från Dallas på besök i Acapulco Mexiko, skapade Margaritan. Hon ville komma på ett alternativ för de drinkar som ofta dracks vid poolen på semestern. Tidigare hade hon försökt blanda en ny drink baserat på Rom men var inte nöjd och gav sig istället på en drink baserad på sin favoritlikör Cointreau och den lokala Tequilan. Efter en mängd varianter kom hon fram till en drink där man förutom Cointreau och Tequila adderade Lime.
Förutom alla andra historier om Margaritans ursprung finns det även en annan drink, med identiska ingredienser som publicerades 11 år tidigare; Picador.

En färdig margarita

Recept Frozen Margarita (2 glas)

Genom åren har vi stött på flera varianter på recept på Margarita, men detta recept upplever vi själva som godast:

3 delar Tequila (6 cl)
2 delar Limejuice (3 cl)
1 del Cointreau (1,5 cl)
Massor av krossad is
Serveras i Margarita glas med sugrör

Det finns massor av varianter på receptet, men alla handlar om dessa tre huvudingridiencer i olika varianter av blandning. Ibland byter man Cointreau mot vilken Triple Sec likör som helst, men vi förordar Cointreau som vi tycker ger godare Margarita. Dessutom blir den godare med fin Tequila än billigare sorter, och det skall vara silver tequila till den klassiska Margarita drinken. Vissa recept nämner även sockerlag, men det tycker vi inte behövs för en god Margarita.

Vi blir serverade Margaritas vid poolen

Om man vill servera Margaritan Frozen dvs med krossad is, eller bara kyld med isbit är en smaksak, detsamma gäller ifall man önskar salt på glaskanten eller ej.

Varför inte prova själv ikväll?
Vilken är din favorit?

This post is also available in: Engelska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *