Dagen M – mötet med vår favorit drink – Frozen Margarita

Det var milleniumskifte och vi skulle på vår första gemensamma långresa och första besöket i Mexiko.

Råd inför vårt besök till Mexiko

När vi besökte en läkare för vaccinering gav han oss rådet att undvika is, för att minimera risken för magsjuka. Enkelt att undvika tyckte vi. Planet lyfte från ett kyligt Köpenhamn och efter en mellanlandning i ett vintrigt Maine i norra USA tog våra fötter för första gången mark i Puerto Vallarta på Mexikanska västkusten. En buss tog oss in till staden och vårt hotell. Det var eftermiddag och vi gav oss direkt ut. Vi gick upp mot centrum. Hettan gjorde oss omgående törstiga och vi gick in på en servering.

Uppe på Chez Elenas uteservering
Margarita på Chez Elena, Puerto Vallarta Mexiko 2000

Det underbara med en Frozen i hettan

Vad kunde svalka bäst? En limebaserad drink lät gott och när servitrisen föreslog en Margarita kändes det självklart här i Mexiko. Det gick av bara farten på frågan om den skulle vara Frozen… ah, vad gott med en riktigt iskall drink… vi svarade så klart “Si gracias”.

Bara några få minuter senare stod två stora glas framför oss, immiga och det rök av kyla från de isiga glasen. Det var obeskrivligt gott och det gick nästan inte att sluta dricka förrän allt var slut. En sekund efter att sista surplet kännetecknat det var helt slut tittade vi på varandra… ”men… eh, det där med is som läkaren sa”? Vi insåg att vi helt missat hans råd – men vi struntade helt i det och fick inte heller några problem med det.

Margarita världen runt

Efter detta första möte med en riktig Mexikansk Margarita blev det nästan en varje dag på vår underbara semester. Drinken blev en klar favorit som vi därefter avnjutit på många destinationer jorden runt, men så klart att det känns extra rätt i Mexiko eller på riktiga Mexikanska restauranger i andra delar av världen.

El Compadre i West Hollywood, USA 2002
Restaurang

Mexxtreme i Cancun, Mexiko 2006
Anki på Restaurang Mexxxtreme

The Beach i Koh Kood (Koh Kut), Thailand 2007
Margarita på verandan, The Beach Natural Resort

Cahal Pech i San Ignacio, Belize 2005
En färdig margarita

Pitcher med Frozen Margarita i New York, USA 2004

Café Bahia i Oranjestad, Aruba 2004

Iguana Joe’s carribean restaurant i Oranjestad, Aruba 2004

This post is also available in: Engelska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *