10 Underbara stränder jorden runt

För många av oss från kallare breddgrader är en vacker strand med azurblå vatten över vilka palmer sakta svajar själva sinnebilden av paradiset på jorden. Inte sällan ligger de fantastiska stränder vi drömmer om på lång bort och därför handlar det om drömresor, som man sätter upp på en lista över platser man vill besöka någon gång i livet. Vi har haft förmånen att besöka en hel del fantastiska stränder jorden runt som vi varmt rekommenderar.

Söderhavet

Var annars börjar man när man drömmer sig bort? Vi har besökt söderhavet vid två tillfällen och haft helt fantastiska upplevelser på Tonga, Samoa, Fiji och Cook Öarna.

Aitutaki – ”nästan en atoll” i Cook Öarna

Med ett rev som går runt nästan hela ön och där mitten av ön består av ett berg är det en fantastiskt vacker ö. Den stora lagunen kantas av långa sandstränder och ett stilla vatten. Läs reseskildring och se foton »

Nacula – grön ö i norra Yasawa

Med flyg eller båt från Nadi till norra delarna av Yasawa passerar man kuperade gröna öar med fantastiska stränder. Vi fastande för Nacula vid första besöket till Fiji och när vi kom till Fiji en andra gång blev det, till vår egen förvåning, åter Nacula som vi valde på Fiji. Läs reseskildring och se foton »

Asien

Det finns många anledningar varför många återvänder gång på gång till sina favoritstränder i Thailand. Befolkningen är trevlig, maten god, vädret skönt och stränderna vackra.

Koh Kham, Thailand

En liten ö en kort bit från Koh Chang i Thailändska viken har en alldeles underbar strand i ett ostört läge rakt över från Koh Mak. Läs reseskildring och se foton »

Oceanien

Oceanien inkluderar förstås söderhavet som nämnts tidigare här, men dessutom finns massor av fina stränder i Australien och Nya Zeeland.

Bondi Beach, Sydney Australien

Strax utanför Sydney ligger Australiens mest kända strand med en lång bukt av sandstrand som lockar massor av soldyrkare och surfare varje dag. Läs reseskildring och se foton »

Cottesloe Beach, Perth Australien

I en förort söder om Perth i Western Australia ligger Cottesloe med sina vackra stränder runt det speciella gamla huset som idag bl a inrymmer en restaurang. Läs reseskildring och se foton »

Nordamerika

Självklart finns massor vackra stränder i USA, inte minst i Florida och Kalifornien där massor av mer eller mindre välkända sandstränder lockar.

Malibu Beaches, Kalifornien

Malibu i Kalifornien är en riktig klassisk strandort med flera fina stränder längs kusten, vissa sträckor kantade av lyxiga strandhus som ägs av de rika och berömda.

Smathers Beach i Key West, Florida

Den mest södra punkten i USA ligger bara ett stenkast från den fina långa strandremsan längs södra kusten till Key West. Läs reseskildring och se foton »

Latinamerika

Självklart finns många helt fantastiska stränder i latinamerika, egentligen finns det i stor sett överallt med kuststräcka och det är inte att undra på att de får mycket besökare som kommer hit för lata dagar i solen.

Playa Paraiso, Tulum Mexiko

Riviera Maya har flera vackra stränder men Tulum är kanske en av de vackraste kuststräckorna och bland dess stränder ligger fina Playa Paraiso. Läs reseskildring och se foton »

Afrika

Anse Source D’Argent, La Digue Seychellerna

Få stränder i världen kan mäta sig med den fantastiska stranden Anse Source D’Argent på La Digue i Seychellerna. De stora granitblocken som ramar in den vackra sandstranden längs den azurblå lagunen. En riktig drömstrand. Läs reseskildring och se foton »

Europa

Playa Punta Chullera, Manilva Spanien

I södra delen av Costa del Sol ligger en av de vackraste stränderna längs sydkusten. Den lite grövre sandstranden gör den till ett trevlig besök även om det skulle blåsa lite.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *