Manilva Marknad

Marknadsdag i Andalucien

Det är en söndag och vi besöker två marknader, en i Manilva och en i Estepona. Kvällen spenderas i trevliga småbåtshamnen Puerto de La Duquesa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Söndag innebär marknadsdag i Spanien. Efter frukosten gjorde vi oss i ordning och hoppade in i bilen. Målet var egentligen Esteponas småbåtshamn, men när vi körde förbi Manilvas marknadsplats bestämde vi oss för att köra inom och kolla in vad denna marknad hade att erbjuda.

Marknadsplatsen ligger på en stor asfalterad plats mellan Manilva by och San Luis de Sabinillas. Manilvas marknad har en lite annan inriktning än den i Esteponas hamn, här är det mer inriktat till det spanska vardagslivet.

Marknad i Sabinillas, Manilva

Vissa marknadsstånd hade mer karaktär av loppmarknad med gamla begagnade prylar och möbler men det fanns mycket annat som t.ex. moderna kläder, fina smycken, växter, blommor och diverse husgeråd.

Marknad i Sabinillas, Manilva

Även delikatesser som oliver, vattenmelon och vitlök erbjöds från stora marknadsstånd.

Marknad i Sabinillas, Manilva

Vi passade på att köpa lite frukt och grönt samt Pelargonier till fönstret ut mot trädgården.

Marknad i Sabinillas, Manilva

Vid ett marknadsstånd köpte vi ett set med nya handgjorda skålar i klara färger som vi tänkt använda till chips och annat tilltugg.

Marknad i Sabinillas, Manilva

När vi var nöjda med besöket återvände vi till bilen där vi la in de nya fynden i bagaget och körde vidare in mot Estepona. Efter att ha hittat en parkeringsplats gick vi ner mot den fina småbåtshamnen för att kolla in utbudet på denna marknad.

Estepona hamn

Hamnen ramas in av blått och vitt då flera av byggnaderna längs hamnen är målade i dessa klara färger.

Estepona hamn

Som vanligt var här många besökare, men till skillnad från Manilvas marknad var här främst turister som trängdes och letade fynd. Det blev några enstaka inköp men främst är det trevligt att gå omkring och insupa atmosfären.

Söndagsmarknad, Estepona hamn

Efter att ha gått igenom halva marknaden slog vi oss ner på en av serveringarna som nästan blivit en tradition att sätta sig vid när vi är på besök. En San Miguel var, eller en Coca-cola för den som föredrog det. Det är alltid lika skönt att sitta här och koppla av och spana in folk efter att ha gått en promenad på marknaden.

Estepona hamn

Lasse och Sven-Åke stannade kvar och tog och beställde in ytterligare dricka medan Anki och Aina tog ett sista varv. Det blev dock inga fler inköp på marknaden denna dag och vi var nöjda.

Klockan hade tagit oss en bit in på eftermiddagen när vi åter satte oss i bilen, färden gick söderut från Estepona i riktning mot Sabinillas. Framme i Sabinillas körde vi igenom centrum och fortsatte längs gatan närmast strandpromenaden där vi parkerade vid slutet av gatan norrut. Vi strosade utmed strandpromenaden och kollade in utbudet av serveringar.

Sabinillas

Redan innan vi kommit fram hade vi talat om att det skulle vara gott med bocadillos, en spansk baugette och bestämde oss för att slå oss ner på “Sisters”.

Lunch i Sabinillas

Vi beställde in vitt vin och coca-cola att dricka, och till lunch blev det några olika varianter av bocadillos och sallad.

Lunch i Sabinillas

Efter denna sköna sena lunch betalade vi och promenerade tillbaka längst med Sabinillas strandpromenad. Ute på stranden hade man byggt upp en slags kuliss till ett hus med ett antal seriefigurshjältar på. Varje år den 23 juni firar man Fiesta de San Juan och då skall man bland annat tända eld på denna byggnad.

Noche de San Juan i Sabinillas

Temat skiljer sig från år till år, förra året var det något slags djurtema. I den lilla kiosken, som mest ser ut som ett hål rakt in i en vägg, köpte vi glass som satt riktigt gott i värmen även om det snabbt fick ätas upp för att inte smälta bort.

Glass i Sabinillas

Strax innan vi kom fram till bilen passerade vi ett slags utomhus gym, för några år sedan gick det larmrapporter om den ökande fetman i Spanien och nu ser man den här typen av ute gym lite varstans. Vi prövade på några av dem för skoj skull, det var inte så tungt och krävdes att man höll på en stund för att det skulle göra nytta. Hittills har vi bara sett folk som testat dessa några få minuter och aldrig någon som gått in för att motionera.

Sabinillas

Tillbaka i huset i Monte Viñas var vi alla ganska slöa efter shopping, sightseeing, mat och dryck. Man skall ju ta seden dit man far och är man i Spanien så är man. Det var skönt att ta lite sen siesta och vi slappade några timmar.

Sen blev det åter dags att ge sig iväg för kvällen. Vi satte oss åter i bilen och började med att köra en liten runda i omgivningarna runt Manilva. Vi körde upp mot Manilva Green och fick en vacker vy över Sabinillas och omgivningarna. Det har byggts en del i området, men en del ser inte ut att vara klara och det är tveksamt hur många som verkligen har någon som bor i dem. Solen började så smått gå ner.

Utsikt över Sabinillas

Vi körde ner mot Puerto de La Duquesa och parkerade bilen utanför. Här strosade vi utmed hamnen, kollade in folklivet och uteserveringarna.

La Duquesa

Här ligger inga gigantiska lyxjakter som i Porto Banus någon halvtimma norrut, men likväl fina båtar i en trevlig småhamn. De få molnen som var på himmeln lystes vackert upp av solen sista solstrålar för dagen.

La Duquesa

Efter att ha gått en runda utmed hamnen så gick vi upp för trapporna och kollade in restaurangerna som ligger på andra plan. Vi slog oss ner vid en trevlig italiensk restaurang där och beställde in kvällsmat. Det blev bruchetta, lasagne och cannelloni.

Anki och Aina på restaurang i La 
Duquesa

När vi är i Spanien äter vi främst spansk mat, men vid längre besök så får man ibland variera sig något och är miljön trevlig och maten god så blir det aldrig fel. Den goda middagen avslutades med glass och espresso. Lasse valde att avvakta med sin glass. Istället blev det en italiensk glass från en gelateria, ett glass ställe, på andra sidan torget när vi var klara på restaurangen.

La Duquesa

Mätta och nöjda återvände vi till bilen och åkte tillbaka till Manilva och till huset i Monte Viñas.

Relaterade Sidor

Aguilar Restaurant längs Calle Real, Estepona

Bar Aguilar, Estepona

På gågatan genom centrala Estepona, Calle Real, ligger den lilla mysiga Bar Aguilar mellan Calle Terraza och Plaza Ortiz. Aguilar är en av våra favoriter med sin trevliga personal, bord längs med gatan och goda och prisvärda rätter.

Läs mer och se bilder »
Paco Chiringuito i Estepona

Chiringuito Paco, Estepona

Vid den stora rondellen i centrum återfinns inte bara en fantastisk strand, Playa de la Rada, utan även en mycket trevlig strandrestaurang i typisk spansk stil i mörkt trä. Man erbjuder platser både under tak och ute med utsikt över stranden och havet.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar