Estepona, Monte Viñas och Sabinillas

Efter att ha ätit frukost gick vi ut i trädgården. En del av de nyplanterade växterna gjorde att vi ville flytta några av våra andra planterade växter.

Monte Viñas

Det hade inte blivit mycket strandliv hittills på resan och Anki och Lasse bestämde sig för att åka in till Estepona strand. Den långa stranden ligger i centrala Estepona. Vi parkerade bilen, tog våra handdukar och gick ner till stranden.

Anki på stranden i Estepona
Anki på stranden i Estepona

Vädret var underbart, blå himmel och strålande sol. Då och då kom små men kraftiga vindduster. En del fick hålla tag i sitt strandparasoll under den korta tiden vinden svepte förbi.
Förmodligen var det de varma vindarna från Afrika som svepte in över stranden.

Estepona strandpromenad
Esteponas strandpromenad.

Sanden var varm. De återkommande små vinddusterna gjorde att vi valde att större delen av tiden stå i vattenkanten och prata, titta på folk och samtidigt svalka oss i Medelhavet.

Huvudgatan i Estepona
Staden Estepona är utsmyckad med vackra blommor planterade och upphängda utmed huvudgatan.

Vi kände oss nöjda med strandlivet och fortsatte in i Estepona stad. Utmed huvudgatan ligger butiker och vi kollade lite skor, smycken och kläder, bland annat i butiken Mango.

Plaza de las Flores i Estepona
Det vackra torget Plaza de las Flores i Estepona.

Vi kom fram till det charmiga ligga torget Plaza de las Flores som ligger mitt i hjärtat av Estepona. Här stannade vi en liten stund innan vi fortsatte i de kringliggande gatorna.

Tillbaka i bilen åkte vi till Agrojardin Garden Center som ligger norr om Estepona. Efter att ha planterat och flyttat om lite växter i trädgården till huset insåg vi att vi ville ha lite fler växter och blommor.

Vi köpte med oss blå Plumbago (blumbago Capensis) och gula Rudbeckia. På vår väg mot kassorna gick vi förbi författaren Liza Marklund som tydligen också var ute efter nya växter.

Agrojardin Garden Center
Lasse packar in nyköpta växter från Agrojardin Garden Center i bilen.

Vi fällde sätena i bilen, packade in växterna och jorden och körde tillbaka till huset i Monte Viñas. Det blev en trevlig överraskning för Ankis föräldrar när vi kom in med växter och jord. Vi var alla sugna på att påbörja planteringen. Lasse högg tag i spaden och började gräva medan Aina och Anki vattnade jorden och placerade ut växterna.

Lasse påbörjar plantering av nya växter i trädgården
Lasse påbörjar plantering av nya växter i trädgården.

Solen började gå ner och det blev skymning. Vi fick avsluta trädgårdsarbetet för dagen och gjorde oss i ordning för kvällen.

Skymningen faller över Monte Viñas när vi tar bilen och beger oss till Sabinillas för att äta middag
Skymningen faller över Monte Viñas när vi tar bilen och beger oss till Sabinillas för att äta middag.

Vi åkte den korta biten till Sabinillas där vi gick längsmed den vackert upplysta strandpromenaden. Vid Manolo Restaurang satte vi oss på uteserveringen och beställde in husets vin, Soldepeñas Vino De Mesa, och mineralvatten under tiden vi bestämde oss för vad vi skulle välja från menyn.

Sabinillas strandpromenad
Sabinillas strandpromenad.

Till förrätt tog vi in en stor ensalada mixa som ställdes i mitten på bordet. Till varmrätt tog Lasse tonfisk, Anki en entrecote medan Aina och Sven-Åke åt Calamares (bläckfisk).

Manolo Restaurang i Sabinillas
Manolo Restaurang i Sabinillas.

Det var en otroligt skön kväll. Vi satt kvar ett bra tag och njöt av omgivningen.
Mätta gick vi sedan tillbaka till bilen under tiden den varma kvällsvinden svepte om oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *