Reseskildring Miami och Key West, södra Florida

Miami & Key West - Heta dagar i södra Florida

Soliga resa till Ocean Road, South Beach med shopping och strandliv. Bilresa till Key West med besök till stränder och Duval Street samt utflykt till alligatorernas Everglades

Alligator bland näckrosor i Everglades, Florida

Bland alligatorer i Everglades

Bilen går söderut via Florida City till Everglades. Vid Royal Palms går tar vi en promenad bland fåglar och alligatorer. Det är en strålande sol och klar blå himmel under vår sköna dag i naturen. På väg tillbaka stannar vi till vid Village of Merrick Park i Coral Gables för lite shopping. Kvällen avslutas i exotiska Mango’s Tropical Café.

Läs mer »
Ernest Hemingway hus på Key West

Ernest Hemingways hem i Key West

Innan vi lämnar underbara Key West tar vi del av litterär historia och besökare Key Wests stolthet; huset som Ernest Hemingways levt och verkat i under en del av sitt liv. Väl värt ett besök. Åter i Miami besöker vi restauranggatan Española Way för god middag.

Läs mer »
Smathers Beach, Key West Florida

Smathers beach

Vi stannar ännu en dag i härliga Key West och njuter av sol och bad på Smathers beach. Senare njuter vi av kvällsllivet på Duval Street och besöker legendariska Sloppy Joe’s.

Läs mer »
Skylt Fort Zachary Taylor Beach, Key West

Sol, bad och båtracing

Vi har en härlig dag med sol och bad på Fort Zachary Taylor Beach. Dessutom råkar det vara stor båttävling som vi får ta del av samtidigt. På kvällen upplever vi trevliga Duval Street och smakar välkända drinkar på Sloppy Joe’s som var ett av Ernst Hemingways favorithak.

Läs mer »
South beach, Miami

Strandliv i sköna South Beach

Första dagen i Miami och underbart väder. Det kändes som en självklarhet att tillbringa några timmar på härliga South Beach strand. Efter det testade vi även shoppingutbudet på Lincoln Road innan vi avnjöt en fantastisk middag på indisk restaurang.

Läs mer »
Ocean Drive, Miami

Till South Beach

Tidig morgon går vi på flyget i Köpenhamn, sträcker på benen på Paris flygplats och fortsätter sedan över Atlanten till Miami, Florida. När vi hämtat ut vår Mustang cabriolet hos hyrbilsfirman kör vi till Collins Avenue där vi tar in på Chesterfield hotell. Efter en drink på hotellets bar går vi upp till Ocean Drive för kvällens mysiga middag.

Läs mer »

Relaterade Videos

Lilla Havanna, La Pequeña Habana i Miami

Smathers Beach i Key West, Florida

Mallory Square Sunset celebration, Key West

Ernest Hemingway Home and Museum, Key West