Atiu small beach, Cook

Sightseeing på Atiu

Anatakitaki Cave Tour

Familjen Humphrey är en av de få som har rättigheter att bedriva utflykter till denna grotta som är väl värt ett besök. Här finns Kopeka fågeln som är unik och enbart finns på Atiu. Denna fågel bor inne i grottan och navigerar sig här inne med ett mycket speciellt klickande läte.
Ordentliga trekkingskor behövs. Har du inte med går det oftast att låna av någon. Utflykten varar mellan 2 1/2-3 timmar.

Under utflykten finns även möjlighet att bada inne i en grotta med levande ljus utmed grottväggarna.
Efter grottutflykten finns möjlighet att besöka en tumunu och uppleva äkta Aitutansk tradition.

Kontakt: Humphreys’ Family, P.O. Box 14, Island of Atiu, Cook Islands
Telefon / Fax: 00682 33041
Email: marshall@atiutours.co.ck eller atiutours.ck@ihug.co.nz

Rimarau Burial Cave Tour

Humphrey (se ovan) gör även utflyktere till Rimarau Burial Cave. Upplev att vandra samma dramatiska väg som hundratals andra har gjort när de gick sin död till mötes.
Kontakt: Se ovan

Eco-Tour

Birdman George tar dig med på eco-tur med inriktning på träd och växter, grottor, stränder och fåglar. Turen varar 4-6 timmar. Ring 33047 eller be stället du bor på kontakta George för bokning.

Tur runt ön

Ön är lätt att ta sig runt på egen hand, men önskar man en guide som berättar lite mer ingående om ön, dess historia och öns byggnader finns det även en tur för detta. Marshall Humphrey anordnar dessa utflykter. Ring på 3304 eller be stället du bor på hjälpa dig med bokning.

Tur runt ön på egen hand

Det är enkelt att ta sig runt ön på egen hand. Det lättaste sättet att ta sig runt är på moped som finns att hyra på stället du bor.

Besök kaffeplantage

Atius kaffe är välkänt. Tysken Juergen Manske (som också tillhandahåller rum) gör utflykter till kaffeplantage och berättar om hela processen från dessa fält till du får kaffet serverat i en kopp. I utflykten ingår också ett besök i Juergens frus konststudio. Ring 33031 eller be stället du bor på hjälpa dig med bokning av denna utflykt.
Ring direkt till Juergen på +682 33031 eller be stället du bor på att hjälpa dig med bokning.
» Information om kaffeplantage på Atiu

Mer från Atiu

Atiu small beach, Cook

Restauranger på Atiu

Café Salsa Trevligt café mitt i Avarua stad. Lunchmeny. Övrig tid serveras pizza. Vardagar 07.30 till 16.30, lördagar och söndagar 07.30 till 14.30 Telefon: 22-215

Läs mer »
Atiu small beach, Cook

Hotell på Atiu

Atiu Villas Atiu Villas ägare Roger har gjort mycket för ön och dess befolkning. Atiu Villas har de hjälpts åt att bygga upp under flera

Läs mer »
Atiu small beach, Cook

Atiu

Atiu är Cook öarnas tredje största ö. Det är en korallö som skiljer sig ganska mycket ifrån både Rarotonga och Aitutaki, det är vackert här och värt ett besök. Stora delar av ön är bergig och väldigt lummig och grön. Men även på Atiu finns flera vackra små stränder som nästan ligger undangömda längst den öde kuststräckan.

Läs mer »

Atiu reseskildringar