En sköldpadda i Stora Barriärrevet vid Cape Tribulation, Australien

Sightseeing i Cape Tribulation

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Stora Barriärrevet från Cape Tribulation

Visserligen kan man åka ut till stora Barriärrevet även nere i Cairns, men man behöver åka mycket längre för att komma till fina rev än uppe i Cape Tribulation. En mindre båt tog oss ut från stranden och bara en kort stund senare kunde vi hoppa i vattnet vid vackra rev. Den största upplevelsen var att simma en lång stund med en vacker sköldpadda som svävade fram i vattnet och var förhållandevis ostörd. På vägen tillbaka till stranden berättade en av killarna som skötte utflykten att det fanns en hel del hajar här också, vilket man är glad han inte berättade innan utflykten.
Sköldpadda, Snorkling i barriärrevet med Ocean Safari Tour
Adress: The Boardwalk Cafe, Cape Tribulation Road, Cape Tribulation, Queensland, Australia.
Telefon: 07 4098 0006
» Ocean Safari Tours Cape Tribulation website

Krokodilutflykt på Daintree River

En timma söder om Cape Tribulation flyter Daintree River fram. Längs södra flodbanken nära båtfärjan finns flera som arrangerar utflykter på floden. Under utflykterna kan man se fåglar, neon gröna grodor och stora krokodiler.

Mer från Cape Tribulation

Video Cape Tribulation

Daintree River Wildlife Tour, Queensland Australien Video från Daintree River i norra Queensland. Efter en fantastisk snorkeltur i Cape Tribulation åkte vi söderut. Vid Daintree

Läs mer »
En sköldpadda i Stora Barriärrevet vid Cape Tribulation, Australien

Cape Tribulation

Norr om Cairns ligger Cape Tribulation med tät regnskog som växer längs stranden vid det stora Barriärrevet. En kort båtresa räcker för att nå färgrik korall med massor av vackra fiskar och havssköldpaddor som svävar fram i vattnet.

Läs mer »

Cape Tribulation reseskildringar

Australia runt 2008, Lasse fotograferar The Olgas aka Kata Tjuta

Australien runt

En rundresa med stopp i Perth på västkusten, Ayers Rock i det röda hjärtat, den tropiska staden Cairns, Port Douglas, Whitsundays och förstås Sydney