Mayatempel - Templo 1 i Tikal, Guatemala

Sightseeing i Tikal

Otroliga pyramider, djup djungel, vrålapor och fåglar. Man kan göra dagsturer till Tikal från Flores eller El Remate. Man kan göra dagsutflykt från Guatemala City genom att flyga in till Flores flygplats. Vi rekommenderar dock att åtminstone spendera en natt i området för att få ut mer av besöket.

Guidade turer ges på spanska, engelska. Franska, italienska och tyska. Guiderna finns vid deras kontor vid visitor centre.
Den guidade turen tar 3-4 timmar och guiden berättar om Mayafolkets kultur och historia, samt ger information om områdets djur- och växtliv.

Det finns också möjlighet att själv köpa karta och broschyrer för att gå runt I nationalparken på egen hand.

Inne I parken finns två museum och en liten post.
Det finns inga banker eller bankomater så se till att ha kontanter. Den närmsta banken ligger i Flores.
Inträdesavgift: Q50 eller 7USD

Mer från Tikal

Mayatempel - Templo 1 i Tikal, Guatemala

Hotell i Tikal

The Jungle Lodge Bekvämt och fint boende med varmvatten, badrum, två dubbelsängar, takfläkt, privata verandor och restaurang. Hotellet har också en utomhuspool. Perfekt läge för

Läs mer »
Tikal, Guatemala

Tikal

Djupt inne i djungeln ligger gigantiska Maya tempel dolt i grönskan. Om man tar sig upp på en av templens toppar får man utsikt över trädtoppar så långt ögat når och där andra höga tempel sticker upp här och där. Tikal Maya tempel sträcker sig över ett stort område och det är uppenbart att detta var en storstad i en svunnen tid.

Läs mer »

Tikal reseskildringar