Chichi Marknad

Sightseeing i Chichicastenango

Chichi marknad

Varje torsdag och söndag kommer mängder med människor från hela centralamerika för att besöka marknaden i Chichi som så ofta Chichicastenango kallas i folkmun. Detta är den största marknaden i Guatemala. Här vimlar det av traditionellt klädd lokalbefolkning.
På marknaden kan man köpa kläder, masker i trä, dukar och andra textilier i de härligt lysande färgerna typiska för maya-folket. I en del av marknaden finnas varor mer inriktade till lokalbefolkningen. Här lagas det mat och bakas tortillas. I närheten säljs det grönsaker, kryddor, pasta och andra förnödenheter så som tvål och köksredskap.
Som turist bör man pruta ner priserna som annars är betydligt högre än värdet. Ju närmre eftermiddagen/kvällen man kommer då säljarna börjar packa ihop desto bättre förhandlingsläge har man.

Mer från Chichicastenango

Kvinnor köper garn i klara färger på Chichicastenango Marknad, Guatemala

Video Chichicastenango

Chichicastenango marknad Guatemala Vi reste norrut från Antigua oss tog oss igenom en vacker och omväxlande landskap. Framme i lilla byn Chichicastenango, eller Chichi som

Läs mer »
Chichicastenango, Guatemala

Chichicastenango

En explosion av färger, dofter och kulturella intryck på landets mest kända marknad i staden Chichicastenango, eller Chichi som den ofta kallas. Kvinnorna bär oftast färggranna kläder med mönster som talar om vilken by de kommer från. Kanske är också färggranna textilier och garner något av huvudnumret på marknaden, men här finns också mycket andra hantverk med lokal prägel till salu.

Läs mer »

Marknad i Chichicastenango, Guatemala

Chichicastenango reseskildringar