Moondance Diner exterior

Moondance Diner

En klassisk Americans diner i typisk stil och med typiska rätter på menyn t.ex. BLT, Burgare och Milkshakes. Moondance Diner är stället där Monica i Vänner och Peter Parkers flickvän i Spiderman jobbar.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

En klassisk Americans diner i typisk stil och med typiska rätter på menyn t.ex. BLT, Burgare och Milkshakes.

Moondance Diner är stället där Monica i Vänner, spelat av Courteney Cox, jobbar och tvingas klä upp sig och sjunga på baren i tredje säsongen. I filmen Spiderman från 2002 jobbar Kirsten Dunst i rollen som Mary Jane Watson, Peter Parkers flickvän, på stället. Det har även förekommit i Sex and the City och Miami Vice. Killen som skrev musikalen Rent jobbade här tills genombrottet. Stället är från 1930 någon gång och var en av Manhattan äldsta “diners”.

Hela Moondance Diner flyttades 2007 till La Barge, Wyoming.
Tidigare adress och telefon i SoHo New York:
Adress: 80 Sixth Avenue at Grand St
Telefon: (212)226-1191

Idag står James Hotel SoHo på platsen! En film från taket på hotellet.

Mer från New York City

D’Angelico gitarrer på Rudys Music i SoHo New York

Gitarrbutiker i New York City

På 48:e gatan bara några kvarter norr om Times Square ligger flera musikaffärer, bl a Rudys och Mannys Music som numer ägs av kedjan Sam Ash. Men för den som är intresserad av gitarrer finns flera fina butiker runt om i New York med såväl fina vintage gitarrer som splitter nya. I Soho hittar man Rudys Soho, Umanov Guitars längs Bleeker i West Village och Ludlow Guitars i East Village är bara några bra alternativ.

Läs mer »
High Line Park med utsikt över omgivningarna, NYC

High Line, Meatpacking District

En nedlagd tåglinje i västra Manhattan har blivit en grönskande park för allmänheten. Parken är lummig och grön på sommaren och det finns gott om bänkar om man vill sitta och slappa i solen.

Läs mer »
Rudys Music i SoHo, New York City

Rudy’s Music SoHo

En riktig gitarrboutique, en av de finaste vi besökt, med massor av fina gitarrer av de mest kända tillverkarna; Gibson, Fender, Rickenbacker, Gretsch, PRS, Martin. Dessutom något av ett museum, med många fina D’Angelico och D’Aquisto, gitarrernas Stradivarius.

Läs mer »
Tartinery Restaurant en trappa ner, Nolita New York

Tartinery Nolita

I en av de mysigaste restaurangmiljöerna i Nolita ligger Tartinery som erbjuder en modern tolkning av en fransk bistro klassiker, en maträtt som utgår från en tunn brödskiva.

Läs mer »
Bänk utanför Grey Dog Cafe, Mulberry Street New York

Grey Dog – NoLIta

Hög trivselfaktor, goda mackor och kaffe i NYC på ett mysigt café med hundtema. På väggarna återfanns tavlor och foton med hundtema, det fanns gratis hundkex och vattenskål att tillgå. Man behövde inte vara hundmänniska för att gilla stället, men det skadade förstås inte.

Läs mer »
Dos Caminos, Meatpacking District New York

Dos Caminos Restaurant, Meatpacking District

Mitt i Meatpacking ligger denna Mexikanska restaurang i en byggnad som för tankarna till Flatiron fast mindre. Den har gott om platser på sin trevliga uteservering som är perfekt plats för att sitta och kolla på folklivet i området. Självklart har de massor av goda Mexikanska rätter och gör en utsökt Guacamole.

Läs mer »

New York City reseskildringar

Viewer by Brooklyn Bridge, New York

New York - vår på Manhattan

Resa till New York med bl a besök i Greenwich Village, Central Park, Harlem och Little Italy samt utflykt till Staten Island och promenad över Brooklyn Bridge