Klubbliv på Jimmys, rooftop bar på the James Hotel, SoHo New York

Jimmy – takbar på The James, SoHo

I sydvästra Soho, på gränsen till Tribeca, ligger Jimmy rooftop bar högst upp på The James Hotel. Takterassen är en av de mest läckra takterasserna i New York och figurerat i flera tidningar och magasin. Kvällarna är fantastiska med fantastisk utsikt över solnedgången över södra Manhattan.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

I sydvästra Soho, på gränsen till Tribeca, ligger Jimmy rooftop bar högst upp på The James Hotel. Takterassen är en av de mest läckra takterasserna i New York och figurerat i flera tidningar och magasin. Kvällarna är fantastiska med läcker utsikt över solnedgången över södra Manhattan.

Bor du på The James hotel har du tillgång till pool och servering på dagtid. Annars är det kvällstid som Jimmy slår upp dörrarna till klubben.

Lokalerna är med trägolv, blå sammetsmöbler, läcker belysning, arco lampor och tavlor i 70-talets New York anda. Runt om hela klubben finns panorama fönster som ger en fantastisk vy över södra delarna av New York och Hudson River.

Adress: 27 Grand Street, New York, NY 10013
Telefon: 212-201-9118
» Jimmy, SoHo New York website
The James, hotellet där Jimmy ligger på taket

Fler alternativ i New York City

Mer från New York City

D’Angelico gitarrer på Rudys Music i SoHo New York

Gitarrbutiker i New York City

På 48:e gatan bara några kvarter norr om Times Square ligger flera musikaffärer, bl a Rudys och Mannys Music som numer ägs av kedjan Sam Ash. Men för den som är intresserad av gitarrer finns flera fina butiker runt om i New York med såväl fina vintage gitarrer som splitter nya. I Soho hittar man Rudys Soho, Umanov Guitars längs Bleeker i West Village och Ludlow Guitars i East Village är bara några bra alternativ.

Läs mer »
High Line Park med utsikt över omgivningarna, NYC

High Line, Meatpacking District

En nedlagd tåglinje i västra Manhattan har blivit en grönskande park för allmänheten. Parken är lummig och grön på sommaren och det finns gott om bänkar om man vill sitta och slappa i solen.

Läs mer »
Rudys Music i SoHo, New York City

Rudy’s Music SoHo

En riktig gitarrboutique, en av de finaste vi besökt, med massor av fina gitarrer av de mest kända tillverkarna; Gibson, Fender, Rickenbacker, Gretsch, PRS, Martin. Dessutom något av ett museum, med många fina D’Angelico och D’Aquisto, gitarrernas Stradivarius.

Läs mer »
Tartinery Restaurant en trappa ner, Nolita New York

Tartinery Nolita

I en av de mysigaste restaurangmiljöerna i Nolita ligger Tartinery som erbjuder en modern tolkning av en fransk bistro klassiker, en maträtt som utgår från en tunn brödskiva.

Läs mer »
Bänk utanför Grey Dog Cafe, Mulberry Street New York

Grey Dog – NoLIta

Hög trivselfaktor, goda mackor och kaffe i NYC på ett mysigt café med hundtema. På väggarna återfanns tavlor och foton med hundtema, det fanns gratis hundkex och vattenskål att tillgå. Man behövde inte vara hundmänniska för att gilla stället, men det skadade förstås inte.

Läs mer »
Dos Caminos, Meatpacking District New York

Dos Caminos Restaurant, Meatpacking District

Mitt i Meatpacking ligger denna Mexikanska restaurang i en byggnad som för tankarna till Flatiron fast mindre. Den har gott om platser på sin trevliga uteservering som är perfekt plats för att sitta och kolla på folklivet i området. Självklart har de massor av goda Mexikanska rätter och gör en utsökt Guacamole.

Läs mer »

New York City reseskildringar

Reseskildring - Sommar i New York, 2012

Sommar i New York City

Resa till New York City med utforskande av SoHo, Greenwich Village, NoHo, NoLita, TriBeCa, Bleeker, Meatpacking district och runt i central park