Söndag på stranden

Söndag – en perfekt dag för stranden om du befinner dig på rätt plats.
Många stränder fylls av besökare och familjer under söndagar, man äter mat, spelar strand tennis, leker, badar, solar och umgås. Vissa stränder, strax utanför städerna, får man helt för sig själv och kan njuta av lugnet när vågorna sakta rullar in över stranden.

Nice, France

Stadsstränder fylls snabbt under söndagar. I Nice nyttjar lokala så väl som turister stranden längst med kända Promenade des Anglais. Vill du inte lämna stranden finns gott om strandrestauranger som är öppna under högsäsong, så väl som alla restauranger och serveringar som finns uppe längst huvudgatan i stan.

Sperlonga, Italy

Mellan Rom och Neapel ligger vackra Sperlonga. En liten vacker kuststad som blir välbesökt under italienska semesterperioder, men kanske inte är lika välkänd utanför Italien. Bara två timmar från Rom med buss kan man njuta av lata dagar i solen på en lång sandstrand.

Punta Chullera, Andalusien, Spanien

En liten strand i södra Spanien. På den lilla grusvägen fram till stranden kan du se Gibraltarklippan längre bort. Stranden har en servering; Chiringuito Sal & Sol som har öppet under högsäsong. Under högsäsong är det fullt av liv och folk hoppar ner från en av klipporna i vattnet, under lågsäsong betydligt lugnare och det är sällan så många som hittar hit.

Copacabana, Rio de Janeiro, Brasilien

Ett besök i Rio är inte komplett utan att ha njutit av strandlivet på stora stadsstränderna Copacabana eller Ipanema.

Cancun, Mexiko

Befinner du dig i Cancun har hotellet du bor på garanterat en strand utanför fönstret. Men stan har även en publik strand som kan kännas betydligt lugnare; Playa delfines. Havet kan ibland piska upp vågor, men vattnet är varmt och skönt om du kommer förbi vågbrytningarna.

Vancouver, Canada

Vackra Vancouver erbjuder inte bara vintersporter utan även sköna dagar på stranden under rätt säsong. Ett utmärkt sätt att ta sig runt i stan för att hitta olika stränder att koppla av på är att hyra cykel. Bilden nedan visar Walkway bend i English Bay.

This post is also available in: Engelska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *