Atomium, Belgien

Sightseeing i Bryssel

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Manneken Pis

Bryssels mest kända landmärke, en liten pojke som urinerar finns att beskåda vid korsningen Rue de l’Étuve/Stoofstraat och Rue du Chêne/Eikstraat. Den är mindre än man kanske tror, ca 60 cm hög.

Den har stulits flera gånger och den ursprungliga restaurerade versionen finns idag på museet Maison du Roi (Kings House)

Statyn har en mängd olika kostymer. Hans kostymer finns även att begrunda i ett museum.

» www.visitmannekenpis.brussels/

Atomium

En mycket känd turist attraktion och landmärke som också symboliserar Europas huvudsäte. Atomium skapades inför Världsutställningen i Bryssel 1958. Besökare kan gå in i det 102 meter höga byggnadsverket som även bjuder på en vacker panoramavy.

» www.atomium.be

Mer från Bryssel

Bryssel restauranggata, Belgien

Bryssel

Det politiska hjärtat i Europa ligger i denna gamla stad, men staden har så mycket mer att erbjuda än politiker i slips med portföljer. Hergé skapade Tintin i Bryssel och man kan lära sig mer honom och Smurfarna som också skapades i Belgien på stadens seriemuseum. Atomium är ett stort byggnadsverk i utkanten av staden och vill man se någon både mindre modernt och stort så hittar man Manneken Pis i ett gatuhörn, en liten staty av en pojke som kissar.

Läs mer »

Bryssel reseskildringar